Kaliforniai tűzvész: Paradise városánál 14 halottat találtak

időjárás
2018 november 11., 06:19
comments 33
A fénykép a 2018-as kaliforniai tűzvész idején készült
photo_camera Egy szarvas nézi a tűz pusztítását Paradise közelében Fotó: JOSH EDELSON/AFP

25-re emelkedett a Kaliforniában tomboló 2 tűzvész áldozatainak száma, miután a hétvégén 14 elszenesedett holttestet találtak az állam északi részén, Paradise közelében, 2-t pedig délen, Malibunál.

A Paradise városában és a közelében talált 14 áldozat olyan súlyosan megégett, hogy majd csak a helyszín felé tartó mobil DNS-laborral tudják megállapítani a személyazonosságukat. Ennek a településnek a közeléből indult el a két tűzvész egyike, amit eléggé morbid módon a Tábortűz névre kereszteltek. A Tábortűz eddig 6700 lakóházat és üzletet pusztított el, többet, mint bármilyen korábbi csapás Kaliforniában.

A Dél-Kaliforniát pusztító Woolsey-nek elnevezett tűzvész két legfrissebb áldozatát Malibunál találták meg egy autóban. A Woolsey Los Angeles közelében tombol és eddig közel 200 otthont rombolt le, csütörtök óta 200 ezer embert űzve el a lakóhelyéről.

(via Guardian)



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.