Kaliforniai tűzvész: Paradise városánál 14 halottat találtak

Egy szarvas nézi a tűz pusztítását Paradise közelébenFotó: JOSH EDELSON/AFP

25-re emelkedett a Kaliforniában tomboló 2 tűzvész áldozatainak száma, miután a hétvégén 14 elszenesedett holttestet találtak az állam északi részén, Paradise közelében, 2-t pedig délen, Malibunál.

A Paradise városában és a közelében talált 14 áldozat olyan súlyosan megégett, hogy majd csak a helyszín felé tartó mobil DNS-laborral tudják megállapítani a személyazonosságukat. Ennek a településnek a közeléből indult el a két tűzvész egyike, amit eléggé morbid módon a Tábortűz névre kereszteltek. A Tábortűz eddig 6700 lakóházat és üzletet pusztított el, többet, mint bármilyen korábbi csapás Kaliforniában.

A Dél-Kaliforniát pusztító Woolsey-nek elnevezett tűzvész két legfrissebb áldozatát Malibunál találták meg egy autóban. A Woolsey Los Angeles közelében tombol és eddig közel 200 otthont rombolt le, csütörtök óta 200 ezer embert űzve el a lakóhelyéről.

(via Guardian)Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.