Melyik lesz az év hala: a komcsi gyerek, a húgyban úszó feminista vagy az elitista?

Megint 3 jelölt közül lehet szavazni a A Magyar Haltani Társaság hagyományos Év hala-játékán. A hal- és horgászközeli 444 ezúttal is megmondja a frankót a hivatalosan persze csak agyontömjénezett jelöltekről.

Vörösszárnyú keszeg

A kisvörösnek is nevezett ifjú kommunista ennek megfelelően igazi tömeghal: ha a Balaton, vagy bármilyen tó vagy növényekkel sűrűn benőtt holtág partjáról belenézel a vízbe, a nádszálak vagy hínárcsomók között jó eséllyel ezeket a fidelitasos aktivistákat fogod cikázni látni.

A vörösszárnyú keszeg, mint előtte olyan sok kommunista, hazudik magáról, hiszen naná, hogy nincsen szárnya. Se vörös, se semmilyen, csak a szokásos úszók segítik a mozgásban, szigorúan a vízfelszín alatt. A komcsi minél nagyobb, annál veszélyesebb, ami jelöltünkre is igaz, hiszen idősebb korában a vegyes táplálkozásról áttér a ragadozásra, a pergető és műlegyező pecások nagyobb örömére. A gasztrobuzik bosszantására keszegféléktől szokatlanul íztelen és puha állagú húst növesztett magára, így belőle készül a legrosszabb hazai sülthal a bodorka mellett.

Szivárványos ökle

A biztató neve ellenére nem egy homoszexuális ember vízi élethez idomult, ugyanakkor fenyegető kézfejéről van szó, hanem egy apró, első látásra semlegesen keszeg-kárászszerű halacskáról. Egy átlagkeszegtől annyiban különbözik, hogy olyan olajosan-irizálóan csillog az oldala, mintha az előbb élt volna túl egy komolyabb olajszennyezést. Aki azonban igazán fantáziadús versenyző, hiszen az ikráját egy e célra gyorsan kinöveszthető tojócső segítségével élő kagylók héján belülre rakja. Másik szuperképessége, hogy eleven terhességi tesztként is funkcionál, amennnyiben ugyanis az akváriumába terhes nő vizeletét csepegtetjük, a nőstény példányok szolidaritásból azonnal tojócsövet növesztenek. Vagyis igazi feminista aktivista az ökle, amivel, hasonlóan a leszbikus feleséggyilkoshoz, a maga nemében a párját ritkítja.

Sebes pisztráng

Fotó: Copyright 2003-2004

Nem kell betojni, nem úgy sebes, hanem azért hívják annak, mert gyorsan úszik. Persze az összes többi pisztrángfaj is, így ennyi erővel lehetne a neve kopoltyús vagy nyálkás pisztráng is, mégsem lett az. A sebes az maga a klasszikus, európai értelemben vett pisztráng, a mezén csinos piros pettyekkel, és nem tévesztendő össze a sokkal gyakrabban tenyésztett, első ránézésre hasonló, de kis fekete pettyeket viselő szivárványos pisztránggal, aki észak-amerikai migráns. A sebes pisztráng legnagyobb haszna, hogy ahol megtelepszik, ott az emberi lakosság nagyobb örömére idiótán kinéző, hónaljig érő guminadrágba öltözött, kalapot és ezermestermellényt viselő műlegyes horgászok lepik el a partokat.

Itt lehet szavazni az Év halára, egyelőre öldöklő harc dúl az elsőségért a komcsi és a feminista között, a piszráng lemaradt..A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.