Több mint húszmilliót gyűjtöttek eddig a hajléktalan férfinak, aki megpróbálta megállítani a melbourne-i késelőt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Pénteken késeléses támadás történt az ausztráliai Melbourne-ben, a merénylő a belvárosban előbb felrobbantott egy gázpalackokkal teli autót, majd késsel támadt a járókelőkre. A 31 éves férfi három embert sebesített meg, egyikük később belehalt sérüléseibe. A merénylőt több lövéssel terítették le, kórházban ápolták, de végül nem élte túl.

Fotó: GoFundMe

A BBC arról ír, egy a bevásárlókocsis ember néven emlegetett hajléktalan, akiről azóta kiderült, Michael Rogersnek hívják, megpróbálta megállítani a támadót, épp a bevásárlókocsijával, amit a támadó elé lökött, egy időre valóban lelassítva az éppen rendőröket célba vevő férfit. A 46 éves hajléktalant a 7 News találta meg, nekik azt mondta, egyenesen a merénylő elé lökte a kocsit, el is találta, bár teljesen megállítani sajnos így sem tudta. Az esetről videó is készült, ami gyorsan terjedni kezdett a közösségi médiában. Végül a város egyik hajléktalanokat segítő civil szervezetének alapítója készített neki egy GoFundMe oldalt, ahol az eredeti, 5000 ausztrál dolláros célt messze felülmúlva eddig több mint 20 millió forintnyi adomány gyűlt össze. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.