Több mint húszmilliót gyűjtöttek eddig a hajléktalan férfinak, aki megpróbálta megállítani a melbourne-i késelőt

Pénteken késeléses támadás történt az ausztráliai Melbourne-ben, a merénylő a belvárosban előbb felrobbantott egy gázpalackokkal teli autót, majd késsel támadt a járókelőkre. A 31 éves férfi három embert sebesített meg, egyikük később belehalt sérüléseibe. A merénylőt több lövéssel terítették le, kórházban ápolták, de végül nem élte túl.

Fotó: GoFundMe

A BBC arról ír, egy a bevásárlókocsis ember néven emlegetett hajléktalan, akiről azóta kiderült, Michael Rogersnek hívják, megpróbálta megállítani a támadót, épp a bevásárlókocsijával, amit a támadó elé lökött, egy időre valóban lelassítva az éppen rendőröket célba vevő férfit. A 46 éves hajléktalant a 7 News találta meg, nekik azt mondta, egyenesen a merénylő elé lökte a kocsit, el is találta, bár teljesen megállítani sajnos így sem tudta. Az esetről videó is készült, ami gyorsan terjedni kezdett a közösségi médiában. Végül a város egyik hajléktalanokat segítő civil szervezetének alapítója készített neki egy GoFundMe oldalt, ahol az eredeti, 5000 ausztrál dolláros célt messze felülmúlva eddig több mint 20 millió forintnyi adomány gyűlt össze. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.