Több mint húszmilliót gyűjtöttek eddig a hajléktalan férfinak, aki megpróbálta megállítani a melbourne-i késelőt

külföld
2018 november 11., 18:37
comments 148

Pénteken késeléses támadás történt az ausztráliai Melbourne-ben, a merénylő a belvárosban előbb felrobbantott egy gázpalackokkal teli autót, majd késsel támadt a járókelőkre. A 31 éves férfi három embert sebesített meg, egyikük később belehalt sérüléseibe. A merénylőt több lövéssel terítették le, kórházban ápolták, de végül nem élte túl.

photo_camera Fotó: GoFundMe

A BBC arról ír, egy a bevásárlókocsis ember néven emlegetett hajléktalan, akiről azóta kiderült, Michael Rogersnek hívják, megpróbálta megállítani a támadót, épp a bevásárlókocsijával, amit a támadó elé lökött, egy időre valóban lelassítva az éppen rendőröket célba vevő férfit. A 46 éves hajléktalant a 7 News találta meg, nekik azt mondta, egyenesen a merénylő elé lökte a kocsit, el is találta, bár teljesen megállítani sajnos így sem tudta. Az esetről videó is készült, ami gyorsan terjedni kezdett a közösségi médiában. Végül a város egyik hajléktalanokat segítő civil szervezetének alapítója készített neki egy GoFundMe oldalt, ahol az eredeti, 5000 ausztrál dolláros célt messze felülmúlva eddig több mint 20 millió forintnyi adomány gyűlt össze.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.