25 ezer egészségügyi szakdolgozó hiányozhat Magyarországon

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara friss felmérése szerint jelenleg mintegy 55 ezer betöltött szakdolgozói állás van regisztrálva Magyarországon, és legkevesebb 25 ezerre volna még szükség. 

Az RTL Klub híradójában jelent meg riport arról, hogy ápolókat és szakasszisztenseket keresnek szinte minden állami kórházban. Idén novemberig legalább 1700 álláshirdetésben kerestek ápolókat az egészségügyi intézmények. 

Az alapvető probléma strukturális, mivel a pályakezdők száma sokkal alacsonyabb mint a nyugdíj előtt állóké. A jelenség mélyen érinti a kórházi várólistákat is, mivel  operációk nem csak az orvosok-, de a szakdolgozók hiánya miatt is elmaradnak, vagy későbbre  csúsznak, így a várakozás egyre hosszabb lesz. 

A másik nagy probléma a szakdolgozói munkaerő hiányával az, hogy nem jut elegendő ápoló az idős kórházi betegek ellátására, akik így korábban meghalnak. 

A szakszervezet rövid úton az mérsékelhetné a krízist, ha a jövő év novemberre ütemezett béremelést előrébb hozná az egészségügyi kormányzat. Az EMMI csak annyit reagált, hogy jövőre béremelés lesz, 8 százalékos, ennyi. (RTL Klub)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.