Egy eperfarmon dolgozott az ausztrál nő, aki azzal vádolnak, hogy varrótűket rejtett a boltokba kerülő eprekbe

2018 november 12., hétfő 8:30
59

Bíróság elé állítják Ausztráliában azt az ötvenéves nőt, aki tűket szúrt a boltokban eladásra szánt eperbe. A rendőrség közölte hétfőn, hogy hétrendbeli gyümölcsszennyezéssel vádolták meg a nőt.

A nőről, My Ut Trinh-ről kiderült, hogy korábban a gyümölcskereskedelmi ágazatban dolgozott.

Az ügyészek szerint vélt vagy valós munkahelyi sérelmei miatt akart elégtételt venni azzal, hogy tűket szúrt az eprekbe.

A nő a gyümölcsszedők felügyelőjeként dolgozott egy Brisbane-től északra fekvő eperfarmon. Tíz évig terjedő börtönbüntetést szabhatnak ki, ha bűnösnek találják.

Az eperügy szeptember közepén robbant ki Queensland államban azután, hogy egy férfit hasi fájdalmakkal kórházba vittek, miután lenyelt egy tűvel átszúrt epret, amelyet egy szupermarketben vásárolt. Az eset valóságos lavinát indított el, a közösségi médiában számtalan felvétel jelent meg tűvel átszúrt eprekről és másfajta gyümölcsökről, kezdve az almától egészen a banánig. Csakhamar minden ausztráliai államból érkeztek hasonló jelentések, táplálva azt a félelmet, hogy az epres támadónak utánzói akadtak.

Minden szem gyanús volt. Fotó: SAEED KHAN/AFP

A hatóságok és a termelők hiába keresték a választ a történtekre, jóllehet Queensland 100 ezer ausztrál dolláros (körülbelül 20 millió forint) nyomravezetői díjat is felajánlott. A termelők kreatív megoldásokhoz folyamodtak, például fémdetektorokkal vizsgálták át a polcokra került gyümölcsöt, de sokuk áruja veszendőbe ment, miután több ország leállította az ausztrál eperimportot. Egyedül Queenslandben az epertermelés mintegy 160 millió dolláros üzlet, a szabotázs nyomán pedig felére zuhantak a felvásárlói árak az eperszezon tetőpontján.

Jon Wacker queenslandi rendőrfőnök hétfőn elmondta, hogy pályafutása valószínűleg legnehezebb nyomozását folytatták le. A rendőrség 186 bejelentést kapott, közülük 15 hamisnak bizonyult. (MTI, BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt