Egy eperfarmon dolgozott az ausztrál nő, aki azzal vádolnak, hogy varrótűket rejtett a boltokba kerülő eprekbe

külföld
2018 november 12., 08:30
comments 59

Bíróság elé állítják Ausztráliában azt az ötvenéves nőt, aki tűket szúrt a boltokban eladásra szánt eperbe. A rendőrség közölte hétfőn, hogy hétrendbeli gyümölcsszennyezéssel vádolták meg a nőt.

A nőről, My Ut Trinh-ről kiderült, hogy korábban a gyümölcskereskedelmi ágazatban dolgozott.

Az ügyészek szerint vélt vagy valós munkahelyi sérelmei miatt akart elégtételt venni azzal, hogy tűket szúrt az eprekbe.

A nő a gyümölcsszedők felügyelőjeként dolgozott egy Brisbane-től északra fekvő eperfarmon. Tíz évig terjedő börtönbüntetést szabhatnak ki, ha bűnösnek találják.

Az eperügy szeptember közepén robbant ki Queensland államban azután, hogy egy férfit hasi fájdalmakkal kórházba vittek, miután lenyelt egy tűvel átszúrt epret, amelyet egy szupermarketben vásárolt. Az eset valóságos lavinát indított el, a közösségi médiában számtalan felvétel jelent meg tűvel átszúrt eprekről és másfajta gyümölcsökről, kezdve az almától egészen a banánig. Csakhamar minden ausztráliai államból érkeztek hasonló jelentések, táplálva azt a félelmet, hogy az epres támadónak utánzói akadtak.

Minden szem gyanús volt.
photo_camera Minden szem gyanús volt. Fotó: SAEED KHAN/AFP

A hatóságok és a termelők hiába keresték a választ a történtekre, jóllehet Queensland 100 ezer ausztrál dolláros (körülbelül 20 millió forint) nyomravezetői díjat is felajánlott. A termelők kreatív megoldásokhoz folyamodtak, például fémdetektorokkal vizsgálták át a polcokra került gyümölcsöt, de sokuk áruja veszendőbe ment, miután több ország leállította az ausztrál eperimportot. Egyedül Queenslandben az epertermelés mintegy 160 millió dolláros üzlet, a szabotázs nyomán pedig felére zuhantak a felvásárlói árak az eperszezon tetőpontján.

Jon Wacker queenslandi rendőrfőnök hétfőn elmondta, hogy pályafutása valószínűleg legnehezebb nyomozását folytatták le. A rendőrség 186 bejelentést kapott, közülük 15 hamisnak bizonyult. (MTI, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.