Íme, a kaposvári mestertolvaj: ellopta a pékségből a péksütiket, a nyitott autóból a pénztárcát, végül egy temetőben bukott le

bűnügy
2018 november 12., 07:18
comments 38

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a többszörösen büntetett előéletű 35 éves vádlottal szemben, aki a börtönből való szabadulása után több lopást is elkövetett.

De még milyen lopásokat!

A vádlott korábbi börtönbüntetéséből 2018 augusztusában szabadult, azonban alig telt egy hónap, és

  • egy nyitva hagyott autóból ellopott egy pénztárcát,
  • bement egy kaposvári pékségbe, ahol nemcsak a kasszából lopta el a bevételt, de friss péksüteményeket is magával vitt, illetve a pékek öltözőszekrényéből is próbált pénzt elhozni,
  • ezután újra egy autóból lopott el egy pénztárcát, mobiltelefont és nyomtatót,
  • majd egy kaposvári idősotthonból próbálta meg az egyik lakó értékeit elvinni, de az idős sértett tetten érte, mire a vádlott az asszonyt fellökve menekült el a helyszínről.

A vádlottat végül akkor fogták el a rendőrök, amikor az egyik kaposvári temetőben egy sírt gondozó család autójából lopott pénztárcát.

A letartóztatásban lévő, különös és többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben az ügyészség fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy ha az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság a szabadságvesztés tartamát 4 év 6 hónap időtartamban állapítsa meg - közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.