Ködbe borult az ország negyede

Tartós, sűrű köd miatt adott ki figyelmeztető előrejelzést hat megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezek szerint Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyében legalább hat órán át a látótávolságot legfeljebb pár száz méterre korlátozó köd várható.

Napközben aztán kezd felszakadozni a köd, helyenként akár többórás napsütés is várható. Az időjárásunkat amúgy még mindig az országtól keletre levő anticiklon határozza meg, vagyis lényegi változásra nem kell számítani:

a legmagasabb nappali hőmérséklet 15-20 fok körül alakul, még ha a tartósan borult, északnyugati részeken ennél hidegebb lesz. Késő estére 7-15 fokig hűlhet vissza a levegő.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.