Kormányzati támogatással kutathatja Brüsszelben az európai antiszemitizmust a Tett és Védelem

POLITIKA
2018 november 12., 08:35
comments 212

Köves Slomó, az EMIH vezetője szerint Európa-szerte nagy probléma az antiszemitizmus, ezért is fontos, hogy a szervezetéhez közel álló Tett és Védelem alapítvány most magyar közpénzből nyithat az európai antiszemitizmust kutató irodát Brüsszelben.

Köves három fő veszélyforrást jelölt meg, a hagyományos szélsőjobboldali zsidógyűlölet mellett szerinte a legnagyobb veszélyt "az integrálatlan migrációs tömegek" körében tapasztalható antiszemitizmus, illetve az "Izrael-ellenességbe bujtatott szélsőbaloldali antiszemitizmus" jelenti.

Köves szerint amúgy a Sargentini-jelentés "tévesen ítéli el" Magyarországot a növekvő antiszemitizmus miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.