Tombolni kezdett egy magyar szakács egy svájci hajón, hozzávágta a sörpadot a masszőrhöz, és belekönyökölt a takarítónő arcába

bűnügy
2018 november 12., 13:12

A Szolnoki Járásbíróság 2018. november 6-án súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt 300 000 forint pénzbüntetésre ítélt egy fiatal magyar férfit, aki egy svájci felségjelzésű folyami hajón egy másik magyar férfit és annak szintén magyar barátnőjét bántalmazta.

Igazi matrózsztori következik, amely egyben párkapcsolati dráma és bűnügyi történet is!

A történet mindhárom szereplője egy svájci felségjelző hajón szolgált. A vádlott szakácsként, az általa bántalmazott férfi masszőrként, annak párja pedig takarítóként.

Az ominózus éjszakán, a hajó fedélzetén, a legénység számára elkerített részen együtt italoztak, amikor a szakács felelősségre vonta masszőr kollégáját, mert szerinte nem megfelelően viselkedett a barátnőjével.

A masszőr erre azt mondta a szakácsnak, hogy „nem vele fogja megbeszélni a párkapcsolati problémáit” és „hagyja őt békén”.

De a szakács nem hagyta annyiban, ezt a masszőr megelégelte, az asztalra csapott, és azt mondta, hogy „ebből elég”, majd felállt és elindult az asztaltól.

A szakács erre felemelt egy sörpadot és a férfi után dobta.

De nem találta el, ezért a masszőr után ment, és ököllel, mintegy hússzor, nagy erővel arcon és halántékon ütötte, majd beleharapott az ekkor már a földre került férfi kezébe.

A masszőr barátnője megpróbálta védeni a párját, ezért a szakács derekát hátulról átkarolta és megpróbálta elhúzni tőle, de a férfi megfordult,

és a könyökével, véletlenül, olyan erővel ütötte orrba a fiatal nőt, hogy eltörött az orrcsontja.

A nő párja, a masszőr ugyan csak 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de ez az elkövetés módjára és a támadott testtájékra tekintettel nem a vádlotton, csupán a szerencsén múlott. Az ügyben azért járt el a Szolnoki Járásbíróság, mert a fenti, Magyarország határain kívül elkövetett bűncselekménnyel megvádolt magyar állampolgárságú vádlott lakcíme a járásbíróság illetékességi területén, Rákóczifalván volt. Az ítélet jogerős - közölte a Szolnoki Törvényszék.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.