Újabb hat holtestet találtak a teljesen leégett kaliforniai Paradise-ban

külföld
2018 november 12., 05:41
comments 54

Hat újabb holttest került elő a szinte teljesen leégett észak-kaliforniai kisváros, Paradise romjai közül. A városkát elpusztító erdőtűz halálos áldozatainak száma így már 29-re nőtt, de még 228 embert eltűntként tartanak nyilván, így a halálos áldozatok száma is növekedhet.

Kalifornia déli részén is erdőtüzek pusztítanak, ezek miatt kellett evakuálni a sztárok kedvelt lakhelyét, Malibut is. Az ottani erdőtűznek is van két halottja.

A halottak számát tekintve ez a legsúlyosabb erdőtűz Kalifornia történetében azóta, hogy számon tartják az áldozatokat. A hatóságok szerint több mint 6700 épület vált a lángok martalékává.

Az államban jelenleg három helyen pusztít erdőtűz, ezek oltásán több mint nyolcezer tűzoltó dolgozik. Helyi idő szerint vasárnap Észak-Kaliforniában 450 négyzetkilométeren égett az erdő, és csak a terület negyedén sikerült egyelőre megfékezni a lángok terjedését. A tűzoltóság arra figyelmeztetett, hogy a hétfő reggel várható viharos széllökések robbanásszerűen szíthatják fel a lángokat. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.