Merkel európai haderő felállítását sürgeti

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Európai haderő felállítását sürgette kedden Angela Merkel német kancellár nem sokkal azután, hogy hasonló tervekről beszélt Emmanuel Macron francia elnök, írja a dpa.

„Dolgoznunk kell a közös európai hadsereg felállításának tervén” - jelentette ki Angela Merkel Strasbourgban az Európai Parlament ülésén.

„Egy közös európai hadsereg megmutatná a világnak, hogy Európa országai soha többé nem háborúznának egymással, és hozzátette, ezek a tervek semmilyen szinten nem keresztezik a NATO elképzeléseit.

Emmanuel Macron a múlt héten beszélt újra a közös európai haderő létrehozásáról, amellyel a kontinens az USA-tól való nagyobb függetlenségét tudná biztosítani. Macron szavai nagy felháborodást váltottak ki Donald Trump elnöknél, aki azzal reagált, az európai országoknak, inkább a NATO-kötelezettségeiket kellene teljesíteniük.

Az EU-nak jelenleg is vannak harccsoportjai krízishelyzetek kezelésére, ám ezeket még soha, sehol nem vetette be. (dpa)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.