Merkel európai haderő felállítását sürgeti

Európai haderő felállítását sürgette kedden Angela Merkel német kancellár nem sokkal azután, hogy hasonló tervekről beszélt Emmanuel Macron francia elnök, írja a dpa.

„Dolgoznunk kell a közös európai hadsereg felállításának tervén” - jelentette ki Angela Merkel Strasbourgban az Európai Parlament ülésén.

„Egy közös európai hadsereg megmutatná a világnak, hogy Európa országai soha többé nem háborúznának egymással, és hozzátette, ezek a tervek semmilyen szinten nem keresztezik a NATO elképzeléseit.

Emmanuel Macron a múlt héten beszélt újra a közös európai haderő létrehozásáról, amellyel a kontinens az USA-tól való nagyobb függetlenségét tudná biztosítani. Macron szavai nagy felháborodást váltottak ki Donald Trump elnöknél, aki azzal reagált, az európai országoknak, inkább a NATO-kötelezettségeiket kellene teljesíteniük.

Az EU-nak jelenleg is vannak harccsoportjai krízishelyzetek kezelésére, ám ezeket még soha, sehol nem vetette be. (dpa)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.