Merkel európai haderő felállítását sürgeti

Európai haderő felállítását sürgette kedden Angela Merkel német kancellár nem sokkal azután, hogy hasonló tervekről beszélt Emmanuel Macron francia elnök, írja a dpa.

„Dolgoznunk kell a közös európai hadsereg felállításának tervén” - jelentette ki Angela Merkel Strasbourgban az Európai Parlament ülésén.

„Egy közös európai hadsereg megmutatná a világnak, hogy Európa országai soha többé nem háborúznának egymással, és hozzátette, ezek a tervek semmilyen szinten nem keresztezik a NATO elképzeléseit.

Emmanuel Macron a múlt héten beszélt újra a közös európai haderő létrehozásáról, amellyel a kontinens az USA-tól való nagyobb függetlenségét tudná biztosítani. Macron szavai nagy felháborodást váltottak ki Donald Trump elnöknél, aki azzal reagált, az európai országoknak, inkább a NATO-kötelezettségeiket kellene teljesíteniük.

Az EU-nak jelenleg is vannak harccsoportjai krízishelyzetek kezelésére, ám ezeket még soha, sehol nem vetette be. (dpa)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.