Baltával agyonvert, és benzinnel felgyújtott 7 kölyökkutyát egy szentliszlói nő

2018 november 14., szerda 8:01
363

A Nagykanizsai Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat egy nő ellen, aki baltával agyonverte hét kölyökkutyáját, majd az állatok tetemét felgyújtotta – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.

Pirger Csaba elmondta, hogy az egyedül élő 64 éves szentliszlói nő 2013 óta tartott egy keverék nőstény kutyát. Az asszony munkanélküliként, havonta 44 ezer forintból élt, és nem volt pénze arra, hogy a kutyáját ivartalanítsa. A párzási időszakban igyekezett elzárva tartani, ennek ellenére idén tavasszal a kutya vemhes lett: 7 kölyköt hozott a világra az udvari fészerben. A nő úgy döntött, hogy elpusztítja az 1 napos kölyköket, ezért – miután alkoholt ivott – egy virágföldes zsákba tette az állatokat, és egy baltával addig ütötte őket, amíg azok életjelet adtak. A kölykök tetemét tartalmazó zsákot ezután fűrészporral, újságpapírral befedve és benzinnel lelocsolva meggyújtotta.

Folyóba dobta a kutyakölyköket

Vasárnap délelőtt Barcson is állatkínzás történt. Egy rendőr kutyasétáltatás közben észlelt egy férfit, aki a Rinya patak partján figyel valamit a vízben. Kérdésre elmondta, hogy a kiskutyáit sétáltatta, amikor azok beleestek a vízbe. A növényzetben próbáltak megkapaszkodni, és a vízfelszínen maradni. Az alezredes hazafutott egy merítőhálóért, amivel a kislánya segítségével sikerült kimenteni a kb. 1 hónapos kiskutyákat.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A rendőr azonnal értesítette a helyi állatmentőket, akik menhelyre szállították a négylábúakat, mivel felmerült a gyanú, hogy a gazdájuk dobta be az állatokat a vízbe. A Barcsi Rendőrkapitányság állatkínzás gyanúja miatt indított eljárást. (police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt