Baltával agyonvert, és benzinnel felgyújtott 7 kölyökkutyát egy szentliszlói nő

A Nagykanizsai Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat egy nő ellen, aki baltával agyonverte hét kölyökkutyáját, majd az állatok tetemét felgyújtotta – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.

Pirger Csaba elmondta, hogy az egyedül élő 64 éves szentliszlói nő 2013 óta tartott egy keverék nőstény kutyát. Az asszony munkanélküliként, havonta 44 ezer forintból élt, és nem volt pénze arra, hogy a kutyáját ivartalanítsa. A párzási időszakban igyekezett elzárva tartani, ennek ellenére idén tavasszal a kutya vemhes lett: 7 kölyköt hozott a világra az udvari fészerben. A nő úgy döntött, hogy elpusztítja az 1 napos kölyköket, ezért – miután alkoholt ivott – egy virágföldes zsákba tette az állatokat, és egy baltával addig ütötte őket, amíg azok életjelet adtak. A kölykök tetemét tartalmazó zsákot ezután fűrészporral, újságpapírral befedve és benzinnel lelocsolva meggyújtotta.

Folyóba dobta a kutyakölyköket

Vasárnap délelőtt Barcson is állatkínzás történt. Egy rendőr kutyasétáltatás közben észlelt egy férfit, aki a Rinya patak partján figyel valamit a vízben. Kérdésre elmondta, hogy a kiskutyáit sétáltatta, amikor azok beleestek a vízbe. A növényzetben próbáltak megkapaszkodni, és a vízfelszínen maradni. Az alezredes hazafutott egy merítőhálóért, amivel a kislánya segítségével sikerült kimenteni a kb. 1 hónapos kiskutyákat.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A rendőr azonnal értesítette a helyi állatmentőket, akik menhelyre szállították a négylábúakat, mivel felmerült a gyanú, hogy a gazdájuk dobta be az állatokat a vízbe. A Barcsi Rendőrkapitányság állatkínzás gyanúja miatt indított eljárást. (police.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.