Baltával agyonvert, és benzinnel felgyújtott 7 kölyökkutyát egy szentliszlói nő

A Nagykanizsai Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat egy nő ellen, aki baltával agyonverte hét kölyökkutyáját, majd az állatok tetemét felgyújtotta – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.

Pirger Csaba elmondta, hogy az egyedül élő 64 éves szentliszlói nő 2013 óta tartott egy keverék nőstény kutyát. Az asszony munkanélküliként, havonta 44 ezer forintból élt, és nem volt pénze arra, hogy a kutyáját ivartalanítsa. A párzási időszakban igyekezett elzárva tartani, ennek ellenére idén tavasszal a kutya vemhes lett: 7 kölyköt hozott a világra az udvari fészerben. A nő úgy döntött, hogy elpusztítja az 1 napos kölyköket, ezért – miután alkoholt ivott – egy virágföldes zsákba tette az állatokat, és egy baltával addig ütötte őket, amíg azok életjelet adtak. A kölykök tetemét tartalmazó zsákot ezután fűrészporral, újságpapírral befedve és benzinnel lelocsolva meggyújtotta.

Folyóba dobta a kutyakölyköket

Vasárnap délelőtt Barcson is állatkínzás történt. Egy rendőr kutyasétáltatás közben észlelt egy férfit, aki a Rinya patak partján figyel valamit a vízben. Kérdésre elmondta, hogy a kiskutyáit sétáltatta, amikor azok beleestek a vízbe. A növényzetben próbáltak megkapaszkodni, és a vízfelszínen maradni. Az alezredes hazafutott egy merítőhálóért, amivel a kislánya segítségével sikerült kimenteni a kb. 1 hónapos kiskutyákat.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A rendőr azonnal értesítette a helyi állatmentőket, akik menhelyre szállították a négylábúakat, mivel felmerült a gyanú, hogy a gazdájuk dobta be az állatokat a vízbe. A Barcsi Rendőrkapitányság állatkínzás gyanúja miatt indított eljárást. (police.hu)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.