Házkutatást tartottak Simonka György otthonában és az orosházi Fidesz-irodában

„Igen, történt házkutatás. A házkutatás az eljárás szokásos része. Képviselő úr továbbra is áll minden vizsgálat elé. Mindenféleképp szeretné tisztázni magát” - mondta a Népszavának Simonka György kabinetfőnöke.

Simonka úr bemutatót tartFotó: Facebook/Simonka György

A magyarnarancs.hu szerda délelőtt írta meg értesülését, hogy előző nap házkutatást tartottak abban az újkígyósi ingatlanban, ahol a mentelmi jogától megfosztott fideszes országgyűlési képviselő családjával életvitelszerűen hosszú évek óta él. Az RTL Klub ehhez azt is hozzátette, hogy egy pusztaottlakai céges telephelyre és az orosházi Fidesz-irodába is kiszálltak a rendőrök, és számítógépeket, illetve iratokat foglaltak le. A telephelyre érkező több rendőrautóról képeket is közöltek. A Népszava névtelen forrásai szerint 

húsznál több ingatlannál volt a Simonka-üggyel összefüggésben valamilyen „nyomozati cselekmény”, és esetenként tíz-tizenkét autóval érkeztek a különböző helyszínekre nyomozók.

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz. Az ügyészség gyanúja szerint a túlárazott beruházásokat végző vállalkozóknak a kifizetett ár 45 százalékát kellett visszaadni Simonkának készpénzben. Az ügyészség számítása szerint a hálózat 1,4 milliárdot csalhatott el.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.