Házkutatást tartottak Simonka György otthonában és az orosházi Fidesz-irodában

bűnügy
2018 november 14., 20:31
comments 127

„Igen, történt házkutatás. A házkutatás az eljárás szokásos része. Képviselő úr továbbra is áll minden vizsgálat elé. Mindenféleképp szeretné tisztázni magát” - mondta a Népszavának Simonka György kabinetfőnöke.

Bemutató
photo_camera Simonka úr bemutatót tart Fotó: Facebook/Simonka György

A magyarnarancs.hu szerda délelőtt írta meg értesülését, hogy előző nap házkutatást tartottak abban az újkígyósi ingatlanban, ahol a mentelmi jogától megfosztott fideszes országgyűlési képviselő családjával életvitelszerűen hosszú évek óta él. Az RTL Klub ehhez azt is hozzátette, hogy egy pusztaottlakai céges telephelyre és az orosházi Fidesz-irodába is kiszálltak a rendőrök, és számítógépeket, illetve iratokat foglaltak le. A telephelyre érkező több rendőrautóról képeket is közöltek. A Népszava névtelen forrásai szerint 

húsznál több ingatlannál volt a Simonka-üggyel összefüggésben valamilyen „nyomozati cselekmény”, és esetenként tíz-tizenkét autóval érkeztek a különböző helyszínekre nyomozók.

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz. Az ügyészség gyanúja szerint a túlárazott beruházásokat végző vállalkozóknak a kifizetett ár 45 százalékát kellett visszaadni Simonkának készpénzben. Az ügyészség számítása szerint a hálózat 1,4 milliárdot csalhatott el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.