Lemondott az izraeli védelmi miniszter, Avigdor Lieberman

Miután a kormány úgy döntött, hogy elfogadja a palesztin javaslatot a tűzszünetről az elmúlt két nap összetűzései után, lemondott posztjáról Avigdor Lieberman védelmi miniszter.  

A Netanyahu-kormányba hat párt delegál tagokat, a  Yisrael Beiteinut közülük Avigdor Lieberman vezeti. Az oka a lemondásának az, hogy nem értett egyet kormánya döntésével a palesztin erőkkel kötött tűzszünetről.

Avigdor Lieberman elhagyja a Knesszetet miután bejelentette lemondását 2018 november 14-énFotó: MENAHEM KAHANA/AFP

Hét palesztin fegyverest öltek meg izraeli katonák egy fedett gázai akcióban, amire válaszul a palesztinok 460 rakétát lőttek ki az izraeli területekre.

A Vaskupola rakétavédelmi rendszer többet hatástalanított a rakéták közül, de egy ember a dél-izraeli Askelónban így is életét vesztette, ketten pedig súlyosan megsérültek, miután házukba rakéta csapódott. További 53 ember szenvedett könnyebb sérüléseket. Izraeli erők 160 löveggel válaszoltak a kilövésekre. Palesztin részről összesen három halottja és 15 sebesültje van a fegyveres konfliktusnak.  

A Hamasz kedden jelentette be, hogy kész tűzszünetet kötni, ha Izrael is hajlandó erre, és Netanyahu nyitottnak mutatkozott az egyezkedésre. A távozó miniszter szerint Izrael ezzel az alkudozással 

„megadja magát a terrornak,”

és Liebermann szóvá tette a kormányülésen állítólag azt is, hogy Netanyahu hosszútávú tűzszünetről készül megállapodni a gázai övezet jelentős részét uraló Hamasszal is.

A kialakult konfliktus a legsúlyosabb volt palesztin és izraeli erők között 2014 óta. Izrael határmenti településein radikálisok utakat zártak le, így tiltakozva amiatt, hogy az izraeli kormány nem válaszolt kellő eréllyel a palesztin agresszióra. (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.