Lemondott az izraeli védelmi miniszter, Avigdor Lieberman

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Miután a kormány úgy döntött, hogy elfogadja a palesztin javaslatot a tűzszünetről az elmúlt két nap összetűzései után, lemondott posztjáról Avigdor Lieberman védelmi miniszter.  

A Netanyahu-kormányba hat párt delegál tagokat, a  Yisrael Beiteinut közülük Avigdor Lieberman vezeti. Az oka a lemondásának az, hogy nem értett egyet kormánya döntésével a palesztin erőkkel kötött tűzszünetről.

Avigdor Lieberman elhagyja a Knesszetet miután bejelentette lemondását 2018 november 14-énFotó: MENAHEM KAHANA/AFP

Hét palesztin fegyverest öltek meg izraeli katonák egy fedett gázai akcióban, amire válaszul a palesztinok 460 rakétát lőttek ki az izraeli területekre.

A Vaskupola rakétavédelmi rendszer többet hatástalanított a rakéták közül, de egy ember a dél-izraeli Askelónban így is életét vesztette, ketten pedig súlyosan megsérültek, miután házukba rakéta csapódott. További 53 ember szenvedett könnyebb sérüléseket. Izraeli erők 160 löveggel válaszoltak a kilövésekre. Palesztin részről összesen három halottja és 15 sebesültje van a fegyveres konfliktusnak.  

A Hamasz kedden jelentette be, hogy kész tűzszünetet kötni, ha Izrael is hajlandó erre, és Netanyahu nyitottnak mutatkozott az egyezkedésre. A távozó miniszter szerint Izrael ezzel az alkudozással 

„megadja magát a terrornak,”

és Liebermann szóvá tette a kormányülésen állítólag azt is, hogy Netanyahu hosszútávú tűzszünetről készül megállapodni a gázai övezet jelentős részét uraló Hamasszal is.

A kialakult konfliktus a legsúlyosabb volt palesztin és izraeli erők között 2014 óta. Izrael határmenti településein radikálisok utakat zártak le, így tiltakozva amiatt, hogy az izraeli kormány nem válaszolt kellő eréllyel a palesztin agresszióra. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.