Rossz fát vágott ki a favágó, az rádőlt egy másik fára, az az útra zuhant, és telibe talált egy arra közlekedő autót

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat azzal a kaposvári férfival szemben, aki a fakitermelés során a főútra döntött egy fát - áll az ügyészség közleményben. 

A szövevényes faügy majdnem pontosan egy évvel ezelőtt történt valahol a 67-es számú főút mentén. Egy erdészeti vállalkozás fakitermelést végzett az úttal szomszédos fás területen, ezen a terepen vágta a fákat az egyébként megfelelő szakképzettséggel rendelkező vádlott, aki azonban hibát vétett: 

egy olyan fát vágott ki, amely nem volt megfelelő távolságra a főúttól, a kivágott fa a szakszerűtlen döntés miatt rádőlt egy másik fára, annak felső része letörött, és a főúton szabályosan haladó sértett gépkocsijának szélvédőjére esett.Az ügyészségi közlemény szerint a szerencsés kimenetelű balesetben a gépkocsi szélvédője ugyan kitörött, de a sofőr vészfékezéssel meg tudta állítani a járművet, és személyi sérülése sem keletkezett.

Ezzel együtt az ügyészség a büntetlen előéletű 46 éves vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbára bocsátás kiszabására tett indítványt, de a vádlott kedvező személyi körülményei és beismerő vallomása miatt tárgyalás tartását nem látta szükségesnek.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.