Sztrájknapot hirdettek az ELTE társadalomtudományi karán, CEU-s és corvinusos diákok is csatlakoztak

oktatás
2018 november 14., 09:32

Az ELTE Társadalomtudományi Karának tanárai és hallgatói közösen tiltakoznak szerdán a gender tematikájú szakok megszüntetése, és a felsőoktatási autonómiát sértő kormányzati intézkedések, mindenek előtt a CEU működési engedélyeinek visszatartása miatt. 

A „szolidaritási és információs sztrájknap”  sztrájknapon a társadalmi nemekről és a felsőoktatás autonómiájába történt beavatkozások lehetséges következményeiről tartanak beszélgetéseket a karon a megszokott tanrend helyett. 

CEU-s hallgatók 9 órától vonultak át az ELTE újbudai épülete elé, hozzájuk csatlakoztak valamivel később diákok a Corvinusról. 

A hvg.hu tudósítása szerint néhány tucat közgázos és corvinusos és CEU-s diák vonult át előbb a Magyar Tudományos Akadémia, majd onnan az egyetem elé transzparenseikkel. 

A sztrájknap hivatalosan 10 órakor kezdődött el. A nap folyamán az Oktatói Hálózat kerekasztal-beszélgetésen tárgyalja meg a magyar felsőoktatás jövőjének kérdéseit, délután 4 órakor hallgatói fórummal zárul a program. (hvg.hu

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.