Sztrájknapot hirdettek az ELTE társadalomtudományi karán, CEU-s és corvinusos diákok is csatlakoztak

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az ELTE Társadalomtudományi Karának tanárai és hallgatói közösen tiltakoznak szerdán a gender tematikájú szakok megszüntetése, és a felsőoktatási autonómiát sértő kormányzati intézkedések, mindenek előtt a CEU működési engedélyeinek visszatartása miatt. 

A „szolidaritási és információs sztrájknap”  sztrájknapon a társadalmi nemekről és a felsőoktatás autonómiájába történt beavatkozások lehetséges következményeiről tartanak beszélgetéseket a karon a megszokott tanrend helyett. 

CEU-s hallgatók 9 órától vonultak át az ELTE újbudai épülete elé, hozzájuk csatlakoztak valamivel később diákok a Corvinusról. 

A hvg.hu tudósítása szerint néhány tucat közgázos és corvinusos és CEU-s diák vonult át előbb a Magyar Tudományos Akadémia, majd onnan az egyetem elé transzparenseikkel. 

A sztrájknap hivatalosan 10 órakor kezdődött el. A nap folyamán az Oktatói Hálózat kerekasztal-beszélgetésen tárgyalja meg a magyar felsőoktatás jövőjének kérdéseit, délután 4 órakor hallgatói fórummal zárul a program. (hvg.hu

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.