Sztrájknapot hirdettek az ELTE társadalomtudományi karán, CEU-s és corvinusos diákok is csatlakoztak

2018 november 14., szerda 8:32
68

Az ELTE Társadalomtudományi Karának tanárai és hallgatói közösen tiltakoznak szerdán a gender tematikájú szakok megszüntetése, és a felsőoktatási autonómiát sértő kormányzati intézkedések, mindenek előtt a CEU működési engedélyeinek visszatartása miatt. 

A „szolidaritási és információs sztrájknap”  sztrájknapon a társadalmi nemekről és a felsőoktatás autonómiájába történt beavatkozások lehetséges következményeiről tartanak beszélgetéseket a karon a megszokott tanrend helyett. 

CEU-s hallgatók 9 órától vonultak át az ELTE újbudai épülete elé, hozzájuk csatlakoztak valamivel később diákok a Corvinusról. 

A hvg.hu tudósítása szerint néhány tucat közgázos és corvinusos és CEU-s diák vonult át előbb a Magyar Tudományos Akadémia, majd onnan az egyetem elé transzparenseikkel. 

A sztrájknap hivatalosan 10 órakor kezdődött el. A nap folyamán az Oktatói Hálózat kerekasztal-beszélgetésen tárgyalja meg a magyar felsőoktatás jövőjének kérdéseit, délután 4 órakor hallgatói fórummal zárul a program. (hvg.hu

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt