Trianon-emlékévvé nyilvánítaná 2020-at a Jobbik

„A Jobbik a Fővárosi Közgyűlésben is kezdeményezi, hogy a 2020-at a trianoni békeszerződés századik évfordulója alkalmából nyilvánítsák Trianon-emlékévvé” - hangzott el  Tokody Marcell, az ellenzéki párt budapesti képviselőjének sajtótájékoztatóján a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt az MTI tudósítása szerint.

Tokody arra panaszkodott, hogy a kormánypártok az Országgyűlésben leszavazták, hogy 2020 Trianon-emlékév legyen, szerinte „a kormány meg sem akar emlékezni erről a gyalázatos békediktátumról”, ezért nem marad más lehetőségük, mint hogy a Fővárosi Közgyűlésnél próbálkozzanak.  

„Nem lehet azt megengedni, hogy Magyarország, illetve Budapest ne emlékezzen meg a magyarság legnagyobb tragédiájáról, Trianonról, és annak száz éves évfordulójáról” - méltatlankodott a jobbikos politikus.

Azért nagy összegben nem ajánlott fogadni arra, hogy 2020 nem lesz emlékév, de az se életszerű, hogy a Fideszen átmenjen bármilyen jobbikos javaslat, akárcsak a fővárosban is. Életszerűbb, hogy az történik majd, mint a trianoni emléknap esetében, ami szintén jobbikos javaslat volt, de a kormány kisajátította és a békediktátum aláírását, június 4-ét  „a nemzeti összetartozás napjának” tette meg. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.