Trianon-emlékévvé nyilvánítaná 2020-at a Jobbik

POLITIKA
2018 november 14., 10:21
comments 189

„A Jobbik a Fővárosi Közgyűlésben is kezdeményezi, hogy a 2020-at a trianoni békeszerződés századik évfordulója alkalmából nyilvánítsák Trianon-emlékévvé” - hangzott el Tokody Marcell, az ellenzéki párt budapesti képviselőjének sajtótájékoztatóján a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt az MTI tudósítása szerint.

Tokody arra panaszkodott, hogy a kormánypártok az Országgyűlésben leszavazták, hogy 2020 Trianon-emlékév legyen, szerinte „a kormány meg sem akar emlékezni erről a gyalázatos békediktátumról”, ezért nem marad más lehetőségük, mint hogy a Fővárosi Közgyűlésnél próbálkozzanak.

„Nem lehet azt megengedni, hogy Magyarország, illetve Budapest ne emlékezzen meg a magyarság legnagyobb tragédiájáról, Trianonról, és annak száz éves évfordulójáról” - méltatlankodott a jobbikos politikus.

Azért nagy összegben nem ajánlott fogadni arra, hogy 2020 nem lesz emlékév, de az se életszerű, hogy a Fideszen átmenjen bármilyen jobbikos javaslat, akárcsak a fővárosban is. Életszerűbb, hogy az történik majd, mint a trianoni emléknap esetében, ami szintén jobbikos javaslat volt, de a kormány kisajátította és a békediktátum aláírását, június 4-ét „a nemzeti összetartozás napjának” tette meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.