A szociális államtitkár szerint a "túlzott reakciókkal" szemben az elmúlt egy hónapban csak 8 hajléktalan került bíróság elé

POLITIKA
2018 november 15., 10:47
comments 126

A szociális ügyekért felelős államtitkár volt a vendége az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának csütörtök reggel. Arra a kérdésre, hogy van-e elegendő férőhely a fővárosban élő összes, a becslések szerint 6-8 ezer hajléktalan számára, Fülöp Attila azt válaszolta, hogy

"sokan próbálnak ebből számháborút csinálni. Engedje meg, hogy máshonnan közelítsem meg: szerintem ez felesleges."

Fülöp érve annyi, hogy a hajléktalanellátó helyek hozzáállása az, hogy férőhely problémák miatt senkit sem hagynak az utcán, valahogy, de befogadják.

link Forrás

"Az október 15-i szabálysértési törvénnyel kapcsolatban sok túlzott reakció történt,"

jelentette ki az államtitkár. Szerinte a valóság az, hogy

  • mióta büntetik a közterületen való élést, a hajléktalanok egy része felkereste az ellátórendszert. Ezzel együtt elismerte, hogy sokan az utcán maradtak, csak eltűntek a szemek elől.
  • Illetve "ez alatt az egy hónap alatt összesen 8 olyan eset történt a rendőrség részéről, amely szabálysértési ténymegállapításon alapult." 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.