A szociális államtitkár szerint a "túlzott reakciókkal" szemben az elmúlt egy hónapban csak 8 hajléktalan került bíróság elé

A szociális ügyekért felelős államtitkár volt a vendége az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának csütörtök reggel. Arra a kérdésre, hogy van-e elegendő férőhely a fővárosban élő összes, a becslések szerint 6-8 ezer hajléktalan számára, Fülöp Attila azt válaszolta, hogy

"sokan próbálnak ebből számháborút csinálni. Engedje meg, hogy máshonnan közelítsem meg: szerintem ez felesleges."

Fülöp érve annyi, hogy a hajléktalanellátó helyek hozzáállása az, hogy férőhely problémák miatt senkit sem hagynak az utcán, valahogy, de befogadják.

"Az október 15-i szabálysértési törvénnyel kapcsolatban sok túlzott reakció történt,"

jelentette ki az államtitkár. Szerinte a valóság az, hogy

  • mióta büntetik a közterületen való élést, a hajléktalanok egy része felkereste az ellátórendszert. Ezzel együtt elismerte, hogy sokan az utcán maradtak, csak eltűntek a szemek elől.
  • Illetve "ez alatt az egy hónap alatt összesen 8 olyan eset történt a rendőrség részéről, amely szabálysértési ténymegállapításon alapult." 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.