A szociális államtitkár szerint a "túlzott reakciókkal" szemben az elmúlt egy hónapban csak 8 hajléktalan került bíróság elé

2018 november 15., csütörtök 10:47
139

A szociális ügyekért felelős államtitkár volt a vendége az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának csütörtök reggel. Arra a kérdésre, hogy van-e elegendő férőhely a fővárosban élő összes, a becslések szerint 6-8 ezer hajléktalan számára, Fülöp Attila azt válaszolta, hogy

"sokan próbálnak ebből számháborút csinálni. Engedje meg, hogy máshonnan közelítsem meg: szerintem ez felesleges."

Fülöp érve annyi, hogy a hajléktalanellátó helyek hozzáállása az, hogy férőhely problémák miatt senkit sem hagynak az utcán, valahogy, de befogadják.

"Az október 15-i szabálysértési törvénnyel kapcsolatban sok túlzott reakció történt,"

jelentette ki az államtitkár. Szerinte a valóság az, hogy

  • mióta büntetik a közterületen való élést, a hajléktalanok egy része felkereste az ellátórendszert. Ezzel együtt elismerte, hogy sokan az utcán maradtak, csak eltűntek a szemek elől.
  • Illetve "ez alatt az egy hónap alatt összesen 8 olyan eset történt a rendőrség részéről, amely szabálysértési ténymegállapításon alapult." 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt