A szociális államtitkár szerint a "túlzott reakciókkal" szemben az elmúlt egy hónapban csak 8 hajléktalan került bíróság elé

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A szociális ügyekért felelős államtitkár volt a vendége az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának csütörtök reggel. Arra a kérdésre, hogy van-e elegendő férőhely a fővárosban élő összes, a becslések szerint 6-8 ezer hajléktalan számára, Fülöp Attila azt válaszolta, hogy

"sokan próbálnak ebből számháborút csinálni. Engedje meg, hogy máshonnan közelítsem meg: szerintem ez felesleges."

Fülöp érve annyi, hogy a hajléktalanellátó helyek hozzáállása az, hogy férőhely problémák miatt senkit sem hagynak az utcán, valahogy, de befogadják.

"Az október 15-i szabálysértési törvénnyel kapcsolatban sok túlzott reakció történt,"

jelentette ki az államtitkár. Szerinte a valóság az, hogy

  • mióta büntetik a közterületen való élést, a hajléktalanok egy része felkereste az ellátórendszert. Ezzel együtt elismerte, hogy sokan az utcán maradtak, csak eltűntek a szemek elől.
  • Illetve "ez alatt az egy hónap alatt összesen 8 olyan eset történt a rendőrség részéről, amely szabálysértési ténymegállapításon alapult." 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.