Családon belüli erőszakkal gyanúsítják Stormy Daniels ügyvédjét

Michael Avenatti 2018. július 27-i sajtótájékoztatója Los Angelesben.Fotó: MARK RALSTON/AFP

Szerda kora este Los Angelesben őrizetbe vették Michael Avenattit, az elnökjelölti álmokat dédelgető ügyvédet, Stephanie Clifford, a Stormy Daniels néven ismert pornószínésznő jogi képviselőjét.

A Los Angeles-i rendőrség tájékoztatása szerint kedden érkezett hozzájuk bejelentés Avenatti ellen, akit ezután másnap este családon belüli erőszak gyanújával állítottak elő. A rendőrség a folyamatban levő nyomozásra hivatkozva további részleteket nem kívánt megosztani.

Avenatti maga közleményben utasította vissza a vádakat, melyek szerinte "teljes mértékben hamisak". "Szeretnék köszönetet mondani a Los Angeles-i rendőrség keményen dolgozó munkatársainak profizmusukért, ők csak a munkájukat végezték" - írta közleményében, amiben azt állította, hogy "soha életében" nem követett el senki ellen testi erőszakot, a "fabrikált" vádakkal csak a hírnevét akarják megsérteni.

Avenatti 50 ezer dolláros óvadék ellenében szabad lábon védekezhet. Az őrizetből távozásakor azt mondta a várakozó riportereknek, hogy "soha nem ütöttem meg nőt, soha nem fogok nőt megütni".

Avenatti képviseli Cliffordot Trump elleni perében, amiben a pornószínésznő az alól a titoktartási szerződés alól akar kibújni, amely elvben megakadályozta volna abban, hogy Trumppal folytatott rövid viszonyáról nyilatkozzon. Avenatti Brett Kavanaugh legfelsőbb bírósági bírójelölt meghallgatása idején is belépett a rivaldafénybe, ő maga is képviselt egy nőt, aki azt állította, hogy Kavanaugh zaklatta. Ez a vád egyáltalán nem bizonyosodott be, demokrata politikusok szerint Avenatti inkább ártott az ügynek. (Via CNN)