Duterte kilógott szundikálni az Asean csúcsértekezletéről

Több találkozójáról is lemaradt az Asean ázsiai regionális szervezet szerdai csúcsértekezletén Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök, mert többször is ellógott szundikálni. Ezt nemhogy nem tagadta, még meg is erősítette szóvivője, aki szerint az elnök azért hiányzott több, előre leszervezett találkozójáról is, mert "utol kellett érnie magát alvásban".

"Mi rossz van a szundikálással" - válaszolta a kritikákra maga a 73 éves elnök is.

A BBC beszámolója szerint Duterte rendszeresen lógja el találkozóit, emiatt már komolyan téma lett egészségi állapota, főleg azután, hogy októberben még rákgyanújáról is beszámolt. Szóvivője szerint viszont az elnök "remek fizikai állapotban van", csak hát rengeteget dolgozik, és "csak napi három óra jutott alvásra". Duterte pedig azt mondta, hogy bár a kis szunyókálásai nem elegek, arra elegek voltak, hogy kibírja az elmúlt pár napot. Mindennek szóvivője szerint amúgy "semmi köze az egészségi állapotához".

Az Asean csúcsértekezletén részt vevők közül a Bloomberg és a Washington Post beszámolói szerint nem Duterte volt egyedül fáradt. Mint írták, Mun Dzsein dél-koreai elnök is elpilledt, amikor negyed órát várt Mike Pence amerikai alelnökre. (via BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.