Emberiesség elleni bűncselekmények miatt perelték be Nicaragua elnökét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nicaraguában áprilisban tiltakozások kezdődtek a társadalombiztosítás tervezett átalakítása miatt. A tiltakozások hamar általában kormányellenes tüntetésekké alakultak, és az egész országra kiterjedtek. Az ország elnöke, az egykori gerillavezér Daniel Ortega kivezényelte a karhatalmat, azóta szeptember 18-ig a kormány szerint 200, a tüntetők szerint 512, az Amnesty International szerint legalább 322 ember vesztette életét.

Daniel Ortega (j) és alelnök neje, Rosario Murillo Carlos Fonseca, a szandinista forradalom vezére halálának 42-ik évfordulóján.Fotó: INTI OCON/AFP

A felperesek Ortegát tartják felelősnek több száz kormányellenes tüntető haláláért az elmúlt hónapokban. Mivel Nicaragua nem ismeri el a Nemzetközi Büntetőbíróságot, magánszemélyként nyújtottak be keresetet személyesen az elnök, és alelnök neje ellen. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.