Emberiesség elleni bűncselekmények miatt perelték be Nicaragua elnökét

Nicaraguában áprilisban tiltakozások kezdődtek a társadalombiztosítás tervezett átalakítása miatt. A tiltakozások hamar általában kormányellenes tüntetésekké alakultak, és az egész országra kiterjedtek. Az ország elnöke, az egykori gerillavezér Daniel Ortega kivezényelte a karhatalmat, azóta szeptember 18-ig a kormány szerint 200, a tüntetők szerint 512, az Amnesty International szerint legalább 322 ember vesztette életét.

Daniel Ortega (j) és alelnök neje, Rosario Murillo Carlos Fonseca, a szandinista forradalom vezére halálának 42-ik évfordulóján.Fotó: INTI OCON/AFP

A felperesek Ortegát tartják felelősnek több száz kormányellenes tüntető haláláért az elmúlt hónapokban. Mivel Nicaragua nem ismeri el a Nemzetközi Büntetőbíróságot, magánszemélyként nyújtottak be keresetet személyesen az elnök, és alelnök neje ellen. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.