Emberiesség elleni bűncselekmények miatt perelték be Nicaragua elnökét

Nicaraguában áprilisban tiltakozások kezdődtek a társadalombiztosítás tervezett átalakítása miatt. A tiltakozások hamar általában kormányellenes tüntetésekké alakultak, és az egész országra kiterjedtek. Az ország elnöke, az egykori gerillavezér Daniel Ortega kivezényelte a karhatalmat, azóta szeptember 18-ig a kormány szerint 200, a tüntetők szerint 512, az Amnesty International szerint legalább 322 ember vesztette életét.

Daniel Ortega (j) és alelnök neje, Rosario Murillo Carlos Fonseca, a szandinista forradalom vezére halálának 42-ik évfordulóján.Fotó: INTI OCON/AFP

A felperesek Ortegát tartják felelősnek több száz kormányellenes tüntető haláláért az elmúlt hónapokban. Mivel Nicaragua nem ismeri el a Nemzetközi Büntetőbíróságot, magánszemélyként nyújtottak be keresetet személyesen az elnök, és alelnök neje ellen. (Via MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.