Gyémántberakásos pisztollyal és arany Kalasnyikovval szeretett gyilkolni El Chapo

Hidegvérű gyilkosként jellemezték az amerikai ügyészek Joaquin "El Chapo" Guzmant, a Pablo Escobar óta legnagyobb drogbárót New Yorkban szigorú biztonsági intézkedések közepette kezdődött perében.

A meghallgatáson elhangzottak szerint Guzman több száz, gépkarabélyokkal felfegyverzett katonából álló magánhadsereget tartott fenn, akiket riválisai, vagy ha éppen úgy adódott, családtagjai meggyilkolására utasított.

Az ügyészek színes leírásokat adtak Guzman életéről, elbeszélésük szerint a Köpcös becenéven ismert drogbáró kedvenc fegyverei egy gyémántberakásos pisztoly és egy arany Kalasnyikov voltak.

Guzman védői ellenben "bűnbakként" próbálták jellemezni védencüket, aki szerintük a mexikói elnököket lefizető kartell áldozata.

A tárgyalás nem indult bonyodalmak nélkül, két esküdtet az utolsó pillanatban kellett felmenteni - egyikük egészségügyi, másik pénzügyi nehézségekre hivatkozva táncolt vissza. Guzmant csempészettel, pénzmosással és illegális fegyvertartással vádolják, a 11 vádpont alapján életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat. A vádirat szerint a Sinaola kartellt a világ legnagyobb bűnszövetkezetévé fejlesztő Guzman összességében

328 millió csíkra elég kokaint csempészett.

Guzman védői nyitóbeszédükben viszont azt adták elő, hogy valójában nem Guzman, hanem még mindig szökésben lévő társa, Ismael "El Mayo" Zambada volt az igazi bűnös. "Az az igazság, hogy Guzman semmit sem ellenőrzött, Mayo Zambada volt a főnök" - mondta Jeffrey Lichtman védőügyvéd. Állítása szerint Zambada "mindenkit lefizetett, beleértve a regnáló és az előző mexikói elnököt is". (Via The Telegraph)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.