Gyémántberakásos pisztollyal és arany Kalasnyikovval szeretett gyilkolni El Chapo

2018 november 15., csütörtök 6:51
42

Hidegvérű gyilkosként jellemezték az amerikai ügyészek Joaquin "El Chapo" Guzmant, a Pablo Escobar óta legnagyobb drogbárót New Yorkban szigorú biztonsági intézkedések közepette kezdődött perében.

A meghallgatáson elhangzottak szerint Guzman több száz, gépkarabélyokkal felfegyverzett katonából álló magánhadsereget tartott fenn, akiket riválisai, vagy ha éppen úgy adódott, családtagjai meggyilkolására utasított.

Az ügyészek színes leírásokat adtak Guzman életéről, elbeszélésük szerint a Köpcös becenéven ismert drogbáró kedvenc fegyverei egy gyémántberakásos pisztoly és egy arany Kalasnyikov voltak.

Guzman védői ellenben "bűnbakként" próbálták jellemezni védencüket, aki szerintük a mexikói elnököket lefizető kartell áldozata.

A tárgyalás nem indult bonyodalmak nélkül, két esküdtet az utolsó pillanatban kellett felmenteni - egyikük egészségügyi, másik pénzügyi nehézségekre hivatkozva táncolt vissza. Guzmant csempészettel, pénzmosással és illegális fegyvertartással vádolják, a 11 vádpont alapján életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat. A vádirat szerint a Sinaola kartellt a világ legnagyobb bűnszövetkezetévé fejlesztő Guzman összességében

328 millió csíkra elég kokaint csempészett.

Guzman védői nyitóbeszédükben viszont azt adták elő, hogy valójában nem Guzman, hanem még mindig szökésben lévő társa, Ismael "El Mayo" Zambada volt az igazi bűnös. "Az az igazság, hogy Guzman semmit sem ellenőrzött, Mayo Zambada volt a főnök" - mondta Jeffrey Lichtman védőügyvéd. Állítása szerint Zambada "mindenkit lefizetett, beleértve a regnáló és az előző mexikói elnököt is". (Via The Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt