Gyémántberakásos pisztollyal és arany Kalasnyikovval szeretett gyilkolni El Chapo

külföld
2018 november 15., 06:51
comments 39

Hidegvérű gyilkosként jellemezték az amerikai ügyészek Joaquin "El Chapo" Guzmant, a Pablo Escobar óta legnagyobb drogbárót New Yorkban szigorú biztonsági intézkedések közepette kezdődött perében.

A meghallgatáson elhangzottak szerint Guzman több száz, gépkarabélyokkal felfegyverzett katonából álló magánhadsereget tartott fenn, akiket riválisai, vagy ha éppen úgy adódott, családtagjai meggyilkolására utasított.

Az ügyészek színes leírásokat adtak Guzman életéről, elbeszélésük szerint a Köpcös becenéven ismert drogbáró kedvenc fegyverei egy gyémántberakásos pisztoly és egy arany Kalasnyikov voltak.

Guzman védői ellenben "bűnbakként" próbálták jellemezni védencüket, aki szerintük a mexikói elnököket lefizető kartell áldozata.

A tárgyalás nem indult bonyodalmak nélkül, két esküdtet az utolsó pillanatban kellett felmenteni - egyikük egészségügyi, másik pénzügyi nehézségekre hivatkozva táncolt vissza. Guzmant csempészettel, pénzmosással és illegális fegyvertartással vádolják, a 11 vádpont alapján életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat. A vádirat szerint a Sinaola kartellt a világ legnagyobb bűnszövetkezetévé fejlesztő Guzman összességében

328 millió csíkra elég kokaint csempészett.

Guzman védői nyitóbeszédükben viszont azt adták elő, hogy valójában nem Guzman, hanem még mindig szökésben lévő társa, Ismael "El Mayo" Zambada volt az igazi bűnös. "Az az igazság, hogy Guzman semmit sem ellenőrzött, Mayo Zambada volt a főnök" - mondta Jeffrey Lichtman védőügyvéd. Állítása szerint Zambada "mindenkit lefizetett, beleértve a regnáló és az előző mexikói elnököt is". (Via The Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.