Ismét felmentették a másodjára is bíróság elé állított pécsi hajléktalant

Mindkét szabálysértési ügyben megszüntette az eljárást Gyulai István ellen a Pécsi Járásbíróság Szabálysértési Bírósága, jelentette a Szabad Pécs. A másodszor is bíróság elé állított pécsi hajléktalan ügye azonban ezzel még nem zárult le, mert a rendőrség fellebbezett a végzés ellen. Hogy milyen indokkal, azt szóban nem árulták el a Szabad Pécsnek, írásos válaszuk meg még nem érkezett meg.

Gyulait először a köztisztasági szabályok megsértése miatt állították bíróság elé. A vád szerint összeszemetelte annak a padnak a környékét, amin feküdt. Gyulai azt elismerte, hogy feküdt, a szemetelést viszont tagadta, a bíróság szerint pedig nem volt egyértelműen megállapítható, hogy valóban ő szemetelt volna.

A második esetben azért állították elő Gyulait, mert állampolgári bejelentést kaptak, és Gyulait 90 napon belül már négyszer figyelmeztették. A bíróság viszont Gyulai ügyvédjével összhangban arra jutott, hogy a korábbi figyelmeztetések már nem számítanak, mert azóta Gyulait már bíróság elé állították - a köztisztasági szabályok megsértése miatt -, így azok nem adnak alapot újabb bírósági eljárásra, legalábbis a bírósági titkár szerint nem minden ponton egyértelmű az új, módosított jogszabály, és ebben a konkrét ügyben voltak emiatt a bíróságnak a ténymegállapításra vonatkozó aggályai.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.