Ismét felmentették a másodjára is bíróság elé állított pécsi hajléktalant

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Mindkét szabálysértési ügyben megszüntette az eljárást Gyulai István ellen a Pécsi Járásbíróság Szabálysértési Bírósága, jelentette a Szabad Pécs. A másodszor is bíróság elé állított pécsi hajléktalan ügye azonban ezzel még nem zárult le, mert a rendőrség fellebbezett a végzés ellen. Hogy milyen indokkal, azt szóban nem árulták el a Szabad Pécsnek, írásos válaszuk meg még nem érkezett meg.

Gyulait először a köztisztasági szabályok megsértése miatt állították bíróság elé. A vád szerint összeszemetelte annak a padnak a környékét, amin feküdt. Gyulai azt elismerte, hogy feküdt, a szemetelést viszont tagadta, a bíróság szerint pedig nem volt egyértelműen megállapítható, hogy valóban ő szemetelt volna.

A második esetben azért állították elő Gyulait, mert állampolgári bejelentést kaptak, és Gyulait 90 napon belül már négyszer figyelmeztették. A bíróság viszont Gyulai ügyvédjével összhangban arra jutott, hogy a korábbi figyelmeztetések már nem számítanak, mert azóta Gyulait már bíróság elé állították - a köztisztasági szabályok megsértése miatt -, így azok nem adnak alapot újabb bírósági eljárásra, legalábbis a bírósági titkár szerint nem minden ponton egyértelmű az új, módosított jogszabály, és ebben a konkrét ügyben voltak emiatt a bíróságnak a ténymegállapításra vonatkozó aggályai.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.