Ismét felmentették a másodjára is bíróság elé állított pécsi hajléktalant

Mindkét szabálysértési ügyben megszüntette az eljárást Gyulai István ellen a Pécsi Járásbíróság Szabálysértési Bírósága, jelentette a Szabad Pécs. A másodszor is bíróság elé állított pécsi hajléktalan ügye azonban ezzel még nem zárult le, mert a rendőrség fellebbezett a végzés ellen. Hogy milyen indokkal, azt szóban nem árulták el a Szabad Pécsnek, írásos válaszuk meg még nem érkezett meg.

Gyulait először a köztisztasági szabályok megsértése miatt állították bíróság elé. A vád szerint összeszemetelte annak a padnak a környékét, amin feküdt. Gyulai azt elismerte, hogy feküdt, a szemetelést viszont tagadta, a bíróság szerint pedig nem volt egyértelműen megállapítható, hogy valóban ő szemetelt volna.

A második esetben azért állították elő Gyulait, mert állampolgári bejelentést kaptak, és Gyulait 90 napon belül már négyszer figyelmeztették. A bíróság viszont Gyulai ügyvédjével összhangban arra jutott, hogy a korábbi figyelmeztetések már nem számítanak, mert azóta Gyulait már bíróság elé állították - a köztisztasági szabályok megsértése miatt -, így azok nem adnak alapot újabb bírósági eljárásra, legalábbis a bírósági titkár szerint nem minden ponton egyértelmű az új, módosított jogszabály, és ebben a konkrét ügyben voltak emiatt a bíróságnak a ténymegállapításra vonatkozó aggályai.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.