Macedón kormányszóvivő: vizsgálják, hogy rendőrtisztek segítették-e Gruevszki szökését; a napokban megküldik a kiadatási papírokat Budapestnek

Mile Bosnjakovski macedón kormányszóvivő tartott tájékoztatót csütörtökön kora délután a volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki szökésének ügyében. A volt politikust két év börtönre ítélte a bíróság hivatali visszaélés miatt, de nem vonult börtönbe, hanem Magyarországra szökött, és menedékjogot kért.

Bosnjakovski szerint a napokban átküldik Budapestnek a Gruevszki kiadatásával kapcsolatos jogi papírokat, összesen 400 oldal körüli anyagról lehet szó, aminek a lefordítása a következő feladat. A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy a belügyminisztérium irányítása alatt két vizsgálat is zajlik azzal kapcsolatban, hogy Gruevszki hogyan hagyhatta el az országot, és hogy kik segíthettek neki. Ezzel kapcsolatban felmerült, hogy egyes rendőrtisztek működhettek közre a politikus szökésében. (via 24)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.