Macedón kormányszóvivő: vizsgálják, hogy rendőrtisztek segítették-e Gruevszki szökését; a napokban megküldik a kiadatási papírokat Budapestnek

Mile Bosnjakovski macedón kormányszóvivő tartott tájékoztatót csütörtökön kora délután a volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki szökésének ügyében. A volt politikust két év börtönre ítélte a bíróság hivatali visszaélés miatt, de nem vonult börtönbe, hanem Magyarországra szökött, és menedékjogot kért.

Bosnjakovski szerint a napokban átküldik Budapestnek a Gruevszki kiadatásával kapcsolatos jogi papírokat, összesen 400 oldal körüli anyagról lehet szó, aminek a lefordítása a következő feladat. A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy a belügyminisztérium irányítása alatt két vizsgálat is zajlik azzal kapcsolatban, hogy Gruevszki hogyan hagyhatta el az országot, és hogy kik segíthettek neki. Ezzel kapcsolatban felmerült, hogy egyes rendőrtisztek működhettek közre a politikus szökésében. (via 24)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.