Macedón kormányszóvivő: vizsgálják, hogy rendőrtisztek segítették-e Gruevszki szökését; a napokban megküldik a kiadatási papírokat Budapestnek

bűnügy
2018 november 15., 11:43
comments 159

Mile Bosnjakovski macedón kormányszóvivő tartott tájékoztatót csütörtökön kora délután a volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki szökésének ügyében. A volt politikust két év börtönre ítélte a bíróság hivatali visszaélés miatt, de nem vonult börtönbe, hanem Magyarországra szökött, és menedékjogot kért.

Bosnjakovski szerint a napokban átküldik Budapestnek a Gruevszki kiadatásával kapcsolatos jogi papírokat, összesen 400 oldal körüli anyagról lehet szó, aminek a lefordítása a következő feladat. A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy a belügyminisztérium irányítása alatt két vizsgálat is zajlik azzal kapcsolatban, hogy Gruevszki hogyan hagyhatta el az országot, és hogy kik segíthettek neki. Ezzel kapcsolatban felmerült, hogy egyes rendőrtisztek működhettek közre a politikus szökésében. (via 24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.