Macedón kormányszóvivő: vizsgálják, hogy rendőrtisztek segítették-e Gruevszki szökését; a napokban megküldik a kiadatási papírokat Budapestnek

Mile Bosnjakovski macedón kormányszóvivő tartott tájékoztatót csütörtökön kora délután a volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki szökésének ügyében. A volt politikust két év börtönre ítélte a bíróság hivatali visszaélés miatt, de nem vonult börtönbe, hanem Magyarországra szökött, és menedékjogot kért.

Bosnjakovski szerint a napokban átküldik Budapestnek a Gruevszki kiadatásával kapcsolatos jogi papírokat, összesen 400 oldal körüli anyagról lehet szó, aminek a lefordítása a következő feladat. A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy a belügyminisztérium irányítása alatt két vizsgálat is zajlik azzal kapcsolatban, hogy Gruevszki hogyan hagyhatta el az országot, és hogy kik segíthettek neki. Ezzel kapcsolatban felmerült, hogy egyes rendőrtisztek működhettek közre a politikus szökésében. (via 24)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.