Megvolt a Pentagon történetének első könyvvizsgálata, meg is bukott rajta a védelmi minisztérium

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Megbukott történetének első, átfogó könyvvizsgálatán az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon – közölte Patrick Shanahan helyettes védelmi miniszter.

A kb. 1200 könyvvizsgáló által végzett ellenőrzés során olyan számviteli ellentmondásokat találtak, amiknek a tisztázása akár évekbe is telhet – írja elemzőkre és védelmi tisztviselőkre hivatkozva a Reuters.

„Megbuktunk a könyvvizsgálaton, de hát sosem gondoltuk, hogy átmegyünk rajta”

– mondta Shanahan.

Az amerikai védelmi költségvetés a 2018-as költségvetési évben 700 milliárd dollárt tett ki (1 dollár jelenleg 286 forint).

A Pentagon washingtoni központja 2011. december 26-án.Fotó: AFP

Az egyelőre nem világos, hogy a történtek milyen következményekkel járnak. Egy 1990-es szövetségi törvény szerint minden amerikai kormányzati ügynökségnek át kell esnie számviteli vizsgálaton, de a Pentagonra eddig nem került sor. (MTI/Reuters)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.