Megvolt a Pentagon történetének első könyvvizsgálata, meg is bukott rajta a védelmi minisztérium

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Megbukott történetének első, átfogó könyvvizsgálatán az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon – közölte Patrick Shanahan helyettes védelmi miniszter.

A kb. 1200 könyvvizsgáló által végzett ellenőrzés során olyan számviteli ellentmondásokat találtak, amiknek a tisztázása akár évekbe is telhet – írja elemzőkre és védelmi tisztviselőkre hivatkozva a Reuters.

„Megbuktunk a könyvvizsgálaton, de hát sosem gondoltuk, hogy átmegyünk rajta”

– mondta Shanahan.

Az amerikai védelmi költségvetés a 2018-as költségvetési évben 700 milliárd dollárt tett ki (1 dollár jelenleg 286 forint).

A Pentagon washingtoni központja 2011. december 26-án.Fotó: AFP

Az egyelőre nem világos, hogy a történtek milyen következményekkel járnak. Egy 1990-es szövetségi törvény szerint minden amerikai kormányzati ügynökségnek át kell esnie számviteli vizsgálaton, de a Pentagonra eddig nem került sor. (MTI/Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.