Megvolt a Pentagon történetének első könyvvizsgálata, meg is bukott rajta a védelmi minisztérium

Megbukott történetének első, átfogó könyvvizsgálatán az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon – közölte Patrick Shanahan helyettes védelmi miniszter.

A kb. 1200 könyvvizsgáló által végzett ellenőrzés során olyan számviteli ellentmondásokat találtak, amiknek a tisztázása akár évekbe is telhet – írja elemzőkre és védelmi tisztviselőkre hivatkozva a Reuters.

„Megbuktunk a könyvvizsgálaton, de hát sosem gondoltuk, hogy átmegyünk rajta”

– mondta Shanahan.

Az amerikai védelmi költségvetés a 2018-as költségvetési évben 700 milliárd dollárt tett ki (1 dollár jelenleg 286 forint).

A Pentagon washingtoni központja 2011. december 26-án.Fotó: AFP

Az egyelőre nem világos, hogy a történtek milyen következményekkel járnak. Egy 1990-es szövetségi törvény szerint minden amerikai kormányzati ügynökségnek át kell esnie számviteli vizsgálaton, de a Pentagonra eddig nem került sor. (MTI/Reuters)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.