Orbán Viktor a jogászokhoz irányította a Nikola Gruevszkiről érdeklődő újságírót

A 24.hu riportere, Kálmán Attila a Magyar Diaszpóra Tanács űlése után próbálta megszólaltatni Orbán Viktor miniszterelnököt arról, hogy miért is tartózkodhat az országban és mozoghat szabadon Nikola Gruevszki, a körözött macedón bűnöző, országa egykori miniszterelnöke. Gruevszki minden jel szerint illegálisan, érvényes úti okmányok nélkül érkezett az országba, ahol ennek ellenére nem zárták el a tranzitzónában, mint más menedékkérőket szoktak, hanem Budapesten töltheti idejét, amíg kérelmét elbírálják.

Bár Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtótitkára mindent megtett azért, hogy megakadályozza az újságírót a kérdezésben, Orbán Viktor jó kedvében volt, így a foga hegyéről mégiscsak odavetett egy választ:

"Ez egy jogi kérdés, hát forduljon a jogászokhoz"

mondta a jogász végzettségű miniszterelnök.

A 24.hu érdeklődésére végül a miniszterelnökség közleményében azt írta, hogy "biztonsági okokból tették lehetővé, hogy Nikola Gruevszki menekültügyi kérelmét Budapesten bírálják el". Hogy ennek mi a jogi alapja, azt a lap a Bevándorlási és Állampolgársági Hivataltól próbálja most megtudni.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.