Orbán Viktor a jogászokhoz irányította a Nikola Gruevszkiről érdeklődő újságírót

A 24.hu riportere, Kálmán Attila a Magyar Diaszpóra Tanács űlése után próbálta megszólaltatni Orbán Viktor miniszterelnököt arról, hogy miért is tartózkodhat az országban és mozoghat szabadon Nikola Gruevszki, a körözött macedón bűnöző, országa egykori miniszterelnöke. Gruevszki minden jel szerint illegálisan, érvényes úti okmányok nélkül érkezett az országba, ahol ennek ellenére nem zárták el a tranzitzónában, mint más menedékkérőket szoktak, hanem Budapesten töltheti idejét, amíg kérelmét elbírálják.

Bár Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtótitkára mindent megtett azért, hogy megakadályozza az újságírót a kérdezésben, Orbán Viktor jó kedvében volt, így a foga hegyéről mégiscsak odavetett egy választ:

"Ez egy jogi kérdés, hát forduljon a jogászokhoz"

mondta a jogász végzettségű miniszterelnök.

A 24.hu érdeklődésére végül a miniszterelnökség közleményében azt írta, hogy "biztonsági okokból tették lehetővé, hogy Nikola Gruevszki menekültügyi kérelmét Budapesten bírálják el". Hogy ennek mi a jogi alapja, azt a lap a Bevándorlási és Állampolgársági Hivataltól próbálja most megtudni.