Összesen 64 ezer euró kártérítést ítélt meg Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikusnak a strasbourgi emberi jogi bíróság

Kedden számoltunk be róla, hogy az orosz hatóságok nem engedték kiutazni Alekszej Navalnijt saját strasbourgi perének ítélethirdetésére. A férfinek a Emberi Jogok Európai Bírósága összesen 64 ezer euró kártérítést és perköltségek ítélt meg, amiért 2012 és 2014 között összesen hét alkalommal vették jogsértő módon őrizetbe Oroszországban a helyi hatóságok. Navalnij szerint ezekben az esetekben, például demonstrációk szervezésével összefüggésben politikai okokból korlátozták a jogait. Ezzel nagyjából egyetértett az európai bíróság is, illetve hát azt állapították meg, hogy őrizetbe vétele valóban jogsértő és politikailag motivált volt.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.