Összesen 64 ezer euró kártérítést ítélt meg Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikusnak a strasbourgi emberi jogi bíróság

Kedden számoltunk be róla, hogy az orosz hatóságok nem engedték kiutazni Alekszej Navalnijt saját strasbourgi perének ítélethirdetésére. A férfinek a Emberi Jogok Európai Bírósága összesen 64 ezer euró kártérítést és perköltségek ítélt meg, amiért 2012 és 2014 között összesen hét alkalommal vették jogsértő módon őrizetbe Oroszországban a helyi hatóságok. Navalnij szerint ezekben az esetekben, például demonstrációk szervezésével összefüggésben politikai okokból korlátozták a jogait. Ezzel nagyjából egyetértett az európai bíróság is, illetve hát azt állapították meg, hogy őrizetbe vétele valóban jogsértő és politikailag motivált volt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.