Trump szerint álruhás idegenek csalták el a floridai szenátorválasztást

Donald Trump, aki saját megválasztása után is választási csalást emlegetett, és még egy bizottságot is felállított a szerinte tömeges csalások kivizsgálására, megint választási csalást vizionál. 2016-ban ennek apropóján már megtudhattuk, hogy az Egyesült Államokban annyira nem jellemző a választási csalás, hogy gyakorlatilag nem létezőnek minősíthetjük a jelenséget. Ezt végül még az elnök által felállított bizottság is kénytelen volt elismerni. Most is valószínűleg minden alapot nélkülöznek az elnök vádjai, legalábbis ő maga bizonyítékkal nem, csak egy őrületes hülyeséggel szolgált. Trump szerint ugyanis már az is elég a szavazáshoz, ha valaki vesz egy doboz müzlit.

Floridában rendkívül szoros lett a szenátorválasztás eredménye. Az első összesítések alapján a republikánus jelölt, az egykori kormányzó, Rick Scott negyvenezer szavazattal nyert, de például a demokraták bázisának számító Dade megyében nagyon sok olyan szavazólapot találtak, ahol a szenátor kivételével minden másra szavaztak a választók - ez rendszerszintű hibát feltételez.

Az azóta tartó újraszámlálásokat maga Scott is csalásvádakkal próbálta befolyásolni, ezért egy szövetségi bíró már figyelmeztette is, hogy tartózkodjon a minden alapot nélkülöző vádaskodástól.

Florida mellett még Georgiában húzódott el az eredményhirdetés, ahol a republikánus kormányzójelölt, a választások lebonyolításáért is felelős Brian Kemp a választás előtt tömegesen diszkvalifikált választókat, akiknek hivatalos okmányokkal kellett volna igazolniuk, hogy a nevüket csak elgépelték a választói névjegyzékben. Ez különösen hátrányosan érintette a kisebbségi - jellemzően a demokratákkal szimpatizáló - választókat, akik között nagyobb arányban vannak olyanok, akiknek nincs az Egyesült Államokban amúgy nem is kötelező személyazonosító okmányuk. (Via The Guardian)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.