Egy DK-iroda épülete gyulladt ki a Teréz körúton

Budapest
2018 november 17., 14:39
comments 291
Tűzoltók dolgoznak 2018. november 17-én Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton, ahol mintegy kétszáz négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete.
photo_camera Tűzoltók dolgoznak 2018. november 17-én Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton, ahol mintegy kétszáz négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Körülhatárolták a tüzet a főváros VI. kerületében, ahol kigyulladt egy 4 emeletes irodaépület tetőszerkezete, a tűz már nem tud továbbterjedni – közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel. Most kb. 400 m2-en ég a Teréz körúti épület tetőszerkezete. A fővárosi tűzoltók 10 kocsival vonultak ki a helyszínre, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett 9 (köztük 3 emelőre szerelt) vízsugárral oltják a lángokat.

Lángol egy négyemeletes épület tetőszerkezete Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton 2018. november 17-én.
photo_camera Lángol egy négyemeletes épület tetőszerkezete Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton 2018. november 17-én. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A DK közleményt adott ki arról, hogy az ő irodájuknak helyet adó épület gyulladt ki: „Tűz ütött ki abban a Teréz körúti irodaházban, amely a DK országgyűlési képviselőinek, a DK-nak és a DK pártalapítványának is helyet ad. A tűz azt az emeletet érinti, amelyen ezek az irodák is vannak. A tűzoltók már végzik az oltást, a tűz okáról és körülményeiről egyelőre semmit sem tudunk. A tűz idején egyetlen munkatársunk sem tartózkodott az irodákban, személyi sérülésről nincs tudomásunk.”

Frissítés: Róna Sándor, a DK szóvivője közleményben tudatta, hogy: „A Demokratikus Koalíció azt a tájékoztatást kapta, hogy a mai Teréz körúti tűz az épületnek elsősorban a DK irodáinak is helyet adó 5. emeletet érintette. A tető beomlott, falak dőltek ki, a berendezés elégett; a DK irodái teljesen megsemmisültek. Az anyagi kár jelentős, személyi sérülés nem történt.↑

Füst gomolyog 2018. november 17-én Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton, ahol mintegy kétszáz négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete.
photo_camera Füst gomolyog 2018. november 17-én Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton, ahol mintegy kétszáz négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete. Fotó: Kocsonya Zsófia/MTI/MTVA

A tűz miatt még a Combinót is áramtalanítani kellett egy időre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.