Kilenc határon túli fociakadémiát támogat a kormány

Három kész, hat még készül. Így állnak a határon túli fociakadémiák, amiket a magyar kormány támogat.

A dunaszerdahelyi pénteki átadásán Orbán Viktor arról beszélt, hogy az akadémia létrejötte az egész régió sikere. Szerinte a „sport a mi közös nyelvünk, összeköt bennünket és becsületes versengésre buzdít. Ezért Magyarország kormánya a sportakadémiák létrejöttét az egész Kárpát-medencében támogatja”. Azt is mondta, hogy személyesen is az a meggyőződése, hogy a sportban a legszebb módon egyesül a harci szellem, a közösségérzés és a tisztelet kultúrája. „Arról is meg vagyok győződve, hogy a sport az európai civilizáció egyik legfontosabb építőköve.”

Orbán fel is sorolta, hogyan állnak most. „A dunaszerdahelyi akadémia a topolyai és a csíkszeredai után a harmadik akadémiánk, ami a Kárpát-medencében, de Magyarországon kívül foglalkozik fiatalokkal. A sornak azonban ezzel nincs vége: jelenleg Munkácson, Sepsiszentgyörgyön, Eszéken és Lendván is komoly akadémiai fejlesztések történnek. A Felvidéken pedig Dunaszerdahely mellett Révkomáromban és Rimaszombaton is támogatjuk egy-egy labdarúgóakadémia létrejöttét”.

A dunaszerdahelyi akadémiára 1,1 milliárd forintot adott a kormány, a Magyar Labdarúgó Szövetség is beszállt 2,1 milliárddal, és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. is 300 millióval. A szlovák labdarúgó szövetség félmillió eurót adott.

A magyar kormány két év alatt összesen 20 milliárd forintot költött a határon túli focira. Jutott Mészáros Lőrinc eszéki csapatának az akadémiájára is kétmilliárd.  

A szomszédos országok közül egyedül Ausztria maradt ki. 

Orbán elmondta azt is, hogy nemcsak fociakadémiákban gondolkodik a kormány. Magyarországon átadták ősszel a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát, ilyen van már a kézilabdában is, a birkózó most épül, tervbe van véve a kajak-kenu és az úszás. Erdélyben most épül egy kézilabdaakadémia, egy ökölvívóakadémia és egy jégkorongakadémia. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.