Letartóztatták Ali Kerimli azeri ellenzéki pártelnököt

Megerősítette az azeri rendőrség vasárnap, hogy őrizetbe vette Ali Kerimli ellenzéki vezetőt, az Azerbajdzsáni Népi Front Párt elnökét szombaton. A hatóság szerint 

egy nem engedélyezett megmozdulást szervezett, amin részt is vett. 

Beszámolók szerint az ellenzéki párt körülbelül 150 tagja a Parlament Sugárútról a Mártírok Fasorához akart vonulni a rendőrségi tiltás ellenére. A rendőrség szerint az ellenzékiek szándéka politikai indíttatású volt, és fenyegette a közrendet. Az eljárás az azeri ellenzéki koalíció, a Demokratikus Erők Nemzeti Tanácsa törvényellenesen zajlott.  Oktaj Gülalijev szóvivő szerint szó sem volt arról, hogy fenyegették volna a közrendet, 

csak virágokat akartak elhelyezni az emlékműnél azoknak, akik meghaltak Azerbajdzsán függetlenségéért és területi épségéért. 

Hozzátette: a rendőrség nem közölte, hogy hol tartják fogva az ellenzéki politikust, akinek a hatóságok megtiltották, hogy telefonálhassanak családtagjaiknak vagy ügyvédet hívhassanak. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.