Letartóztatták Ali Kerimli azeri ellenzéki pártelnököt

Megerősítette az azeri rendőrség vasárnap, hogy őrizetbe vette Ali Kerimli ellenzéki vezetőt, az Azerbajdzsáni Népi Front Párt elnökét szombaton. A hatóság szerint 

egy nem engedélyezett megmozdulást szervezett, amin részt is vett. 

Beszámolók szerint az ellenzéki párt körülbelül 150 tagja a Parlament Sugárútról a Mártírok Fasorához akart vonulni a rendőrségi tiltás ellenére. A rendőrség szerint az ellenzékiek szándéka politikai indíttatású volt, és fenyegette a közrendet. Az eljárás az azeri ellenzéki koalíció, a Demokratikus Erők Nemzeti Tanácsa törvényellenesen zajlott.  Oktaj Gülalijev szóvivő szerint szó sem volt arról, hogy fenyegették volna a közrendet, 

csak virágokat akartak elhelyezni az emlékműnél azoknak, akik meghaltak Azerbajdzsán függetlenségéért és területi épségéért. 

Hozzátette: a rendőrség nem közölte, hogy hol tartják fogva az ellenzéki politikust, akinek a hatóságok megtiltották, hogy telefonálhassanak családtagjaiknak vagy ügyvédet hívhassanak. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.