Megérkeztek az első sült rovarok az angol élelmiszerboltokba

étel
2018 november 18., 07:50

A brit Sainsbury’s az első olyan nagy élelmiszerboltlánc, amely leszámol a sztereotípiákkal,

és elkezd rovarokat árulni kajaként.

Sült tücskökkel kezdik az árusítást, amelyek a cég szerint ropogósak, az ízük pedig füstös. A rovarok hétfőtől a lánc 250 boltjában lesznek kaphatóak.

Rovarokat nem nagyon fogyasztanak a fejlett világban, pedig remek megoldást jelentenének az élelmiszerhiányra és a globális felmelegedésre is. A hústermelés ugyanis egy nagyon környezetkárosító iparág (gondoljunk csak a marhák által a légkörbe eregetett gázokra, vagy a takarmánynövények helyigényére).

Ezzel szemben:

  • rovarokat kis helyen és könnyen lehet tenyészteni,
  • glutén- és laktózmentesek,
  • grammonként több proteint tartalmaznak mint a marha, a csirke vagy a sertéshús.

Az újonnan a piacra dobott tücsköket Európában tenyésztik, és ötvenesével lehet rendelni őket, az áruk másfél font. Levesbe, salátába és snacknek is ajánlott a fogyasztásuk. Amúgy közel 1000 ehető rovarfajta létezik, és kétmilliárd ember eszik rendszeresen rovarokat a világon. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.