Netanjahu a gázai biztonsági helyzettel kapaszkodik a miniszterelnöki székbe

Miután lemondott Avigdor Liberman védelmi miniszter, és pártja, az Izrael a hazánk (Jiszrael Béténu) kilépett a kormánykoalícióból, és a Benjamin Netanjahu vezette kabinet mindössze egyfős többséggel rendelkezik a százhúsz fős kneszetben, vasárnap este rendkívüli sajtótájékoztató tartott a kormányfő. Netanjahu ebben 

a gázai biztonsági helyzet veszélyeire hivatkozva a kormánykoalíció  együtt maradására szólított fel. 

És bejelentette, hogy magához veszi a védelmi minisztérium vezetését, miután a minap lemondott a tárca vezetője, Avigdor Liberman, pártja pedig kilépett a kormánykoalícióból. Netanjahu azzal érvelt, hogy elkötelezett a biztonság megőrzése iránt, a tűzszünetet ért bírálatokra pedig úgy reagált, hogy nem ismerhetik annak  minden részletét, illetve a körülményeket, amik annak megkötését idézték elő.  

Fotó: JACK GUEZ/AFP

Netanjahu beszéde után Mose Kahlón pénzügyminiszterrel találkozott, akit arról próbált meggyőzni, hogy ne támogassa az előrehozott választások megtartását jövő tavasszal. Úgy tudni, hogy a megbeszélés sikertelen volt. 

A kormányfő széke hétfőn megpecsételődhet: a katonai rádió szerint délelőtt jelentheti be a Zsidó Otthon párt, hogy kilép a koalícióból, ami ezzel megbukik. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.