Új madárfaj bukkant fel Magyarországon: lazúrcinegét láttak a szegedi Fehér-tavon

A Magyar Madátrani Egyesület Csongrád megyei csoportja számolt be róla, hogy vasárnap reggel a szegedi madarászok egy lazúrcinegét vettek észre a szegedi Fehér-tavon található Algyői-főcsatorna nádasában.

A lazúrcinege (Cyanistes cyanus) a cinegefélék családjába tartozó énekesmadár, elsősorban Ázsiában költ, hozzánk legközelebb Fehéroroszországban.

Ritka kóborló faj Európában, eddig még csak kékcinegével hibrid példányai fordultak elő Magyarországon, így ezzel a megfigyeléssel a hazánkban előforduló fajok száma eggyel emelkedett, írják. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.