A magyarok szerint a korrupció nagyobb probléma mint a migráció

politika
2018 november 20., 10:54

Egyértelműen az egészségügy helyzetét tartják az ország legsúlyosabb megoldandó problémájának a magyarok, derült ki a Medián 1200 fő megkérdezésével készült felméréséből. Az októberben készült közvélemény-kutatás válaszadói szerint 

a második helyen a korrupció, majd a külföldre költözés áll. Csak ezt követi a negyedik helyen a migráció.

link Forrás

A Medián megjegyzi: 


"a problémák megítélését csak mérsékelten befolyásolja a politikai hovatartozás, az egészségügy például pártállástól függetlenül minden társadalmi csoportban kiemelkedő gondnak számít."

A legtöbb ügyben hasonlóan vélekednek a kormánypárti és ellenzéki válaszadók, kivéve a korrupció és a bevándorlás problémáját. A fideszesek az átlagos 28 pont helyett a csak 19 pontot adtak előbbinek, míg a migrációt a második legsúlyosabb gondnak vélik, megelőzve az elvándorlás, külföldre költözés problémáját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.