Hadházy Ákos embercsempészés miatt tesz feljelentést Gruevszki ügyében

politika
2018 november 20., 04:04
comments 132

"Egy helyen lehetne: a tranzitzónában, nem látok mást törvényileg," jelentette ki Hadházy Ákos Nikola Gruevszkiről az ATV Start című műsorában. A független országgyűlési képviselő szerint hiába állítja a kormány, hogy pusztán jogi kérdés az elítélt volt macedón kormányfő menekültkérelmi ügye, a hatályos törvények szerinte nem adnak arra lehetőséget, hogy külön elbírálásban részesüljön, és Budapesten várja meg a hatóságok döntését. Hadházy szerint az, hogy Gruevszkit segítették átlépni a magyar határt, embercsempészésnek minősül.

"Teljesen egyértelmű, aki az illegális határátlépést segíti, azt egytől öt évig kell büntetni,"

ezért feljelentést tesz az ügyben ismeretlen tettes ellen, tette hozzá. Szerinte a kormány egyik érve a migránsok ellen, hogy betegségeket hoznak,

"tulajdonképpen ez az ember is, a korrupciófertőzősét hozta be."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.