Korrupciós pénz átadása közben érték tetten a Roszatom emberét, zseniális videó készült róla

A korrupciós pénz - 2,5 millió rubel, vagyis 10,7 millió forint - átadása közben, egy krími étteremben érték tetten az FSZB nevű orosz titkosszolgálat ügynökei a Pakson atomerőművet építő orosz Roszatom egyik fontos leányvállalatának vezetőjét. Igor Szuskov a Roszatom biztonsági rendszereit fejlesztő Daedalus igazgatója egy a határőrségnél szolgáló FSZB-s tisztnek adta éppen át a pénzt zacskóban.

Az eset még áprilisban történt, de a titkosszolgálat most számolt be róla, illetve tett közzé videót az akcióról.

Az esetben többek között az is abszurd, hogy Szuskov nemrég azért kaphatta meg a Daedalus ügyvezetői pozícióját, mert az elődjét, Szergej Fedjajevet idén év elején  sikkasztás miatt letartóztatták.

Az nem világos, hogy Szuskov pontosan milyen célból fizette ki az összeget, ami a nyomozók szerint egy nagyobb megvesztegetési pénz első részlete lett volna.

A videó pedig, mint említettem, nagyszerűen sikerült. A feszültség fokozása céljából először végignézhetjük, ahogy pár farmerkedvelő FSZB-ügynök érkezik az étterembe:

aztán páran a hagyományos keményfiú-stílus kedvelői közül:

Hogy mindannyian azonnal a pénzes asztalnál tülekedjenek:

Ahol azonnal kiderül, hogy a pénz átadására szolgáló legendás Nejlonzacskó nem puszta metafora, hanem maga az orosz valóság:

Meg is nézhetjük, mennyi is 2,5 millió rubel bezacskózva:

Az ügynökök ezután, megirigyelve a hencegő gengszterrappereket, kiteszik a dellát az asztalra:

Amit a két delikvens ecetes heringhez méltóan savanyú arccal figyel:

Hogy a videó innentől kezdve másból sem álljon, csak egy bakjegyeket rakosgató FSZB-s kézből:

De, ha ez lehetséges, a vége még viccesebb, ugyanis ott helyben elintézik az összes papírmunkát, jó, hogy azon melegében le nem papírozzák a kényszermunkatábori beutalót is:

(via Moscow Times)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.