Öt évet kapott, mert kamu céges papírokra vett mobilokat

Öt év börtönre ítélte a Siófoki Járásbíróság azt a helyi férfit, aki hamis céges papírokkal vásárolt mobilokat, hogy aztán a készülékeket eladja. A munkanélküli jogász több mobilszolgáltató értékesítési partnerénél is eljátszotta, hogy kamu okiratokkal vásárolt drága telefonokat részletre. 

A vége 21 eset és 15 milliós kár lett, 

áll a Somogy megyei ügyészség közleményében. Az ítélet a börtön mellett még 5 év közügyektől eltiltást szabott ki és az okozott kár megtérítésére kötelezte az elkövetőt. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.