Tudtad, hogy 50 ezerre is büntethetnek, ha felsózod a járdát?

időjárás
2018 november 20., 14:12
comments 328

A Pénzcentrum összeszedte, hogy milyen anyagi következményekkel járhat az, ha elkezd esni a hó. Nem meglepő módon kizárólag negatívokkal, különféle bírságok formájában, amiket rád róhatnak ki, ha nem tudod a hóeltakarítás legfontosabb alapszabályait:

  • A fás szárú növények védelméről szóló kormányrendelet miatt belterületi járdán nem sózhatsz. Ha rajtakapnak, 50 ezerig büntethetnek. Az úttestet ugyanott fura módon viszont legálisan sózhatod.
  • Hiába igaz az, hogy a helyi közutak és közterületek fenntartása az önkormányzat feladata, a legtöbb helyhatóság előírja, hogy a helyi ingatlantulajdonosok kötelesek eltakarítani a havat és megszüntetni a csúszósságot az ingatlanjuk előtt.
  • Ez jogi - adott esetben akár büntetőjogi - felelősséggel jár. Mármint ha valaki elcsúszik.
  • Társasházaknál nem a közös képviselő feladata a hóeltakarítás, hanem a tulajdonosoké. Csak akkor nem, ha szerződést kötnek valakivel a feladat elvégzésére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt