Tudtad, hogy 50 ezerre is büntethetnek, ha felsózod a járdát?

A Pénzcentrum összeszedte, hogy milyen anyagi következményekkel járhat az, ha elkezd esni a hó. Nem meglepő módon kizárólag negatívokkal, különféle bírságok formájában, amiket rád róhatnak ki, ha nem tudod a hóeltakarítás legfontosabb alapszabályait:

  • A fás szárú növények védelméről szóló kormányrendelet miatt belterületi járdán nem sózhatsz. Ha rajtakapnak, 50 ezerig büntethetnek. Az úttestet ugyanott fura módon viszont legálisan sózhatod.
  • Hiába igaz az, hogy a helyi közutak és közterületek fenntartása az önkormányzat feladata, a legtöbb helyhatóság előírja, hogy a helyi ingatlantulajdonosok kötelesek eltakarítani a havat és megszüntetni a csúszósságot az ingatlanjuk előtt.
  • Ez jogi - adott esetben akár büntetőjogi - felelősséggel jár. Mármint ha valaki elcsúszik.
  • Társasházaknál nem a közös képviselő feladata a hóeltakarítás, hanem a tulajdonosoké. Csak akkor nem, ha szerződést kötnek valakivel a feladat elvégzésére.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.