Elromlott a mosógép, otthon mosták a nővérek az újszülöttek ruháit a Semmelweis Egyetem Szülészetén

társadalom
2018 november 21., 19:43
comments 257

A nővérek hordták haza az újszülöttek ruháit mosni, mert elromlott a mosógép a Semmelweis Egyetem Szülészetén - mondta az RTL Híradónak egy édesanya, aki korábban a szülészeten szült. Ezzel a géppel mosták a készleten lévő babaruhákat, amelyekbe a kórházban öltöztetik az újszülötteket.

Az édesanya ezért két alapítvány segítségével gyűjtést szervezett, és pár nap alatt össze is gyűlt több százezer forint. Ez már akár két mosógépre is elég, a gyűjtést szervezők azt ígérik, hogy olyan dolgokat fognak vásárolni a fennmaradó pénzből, amelyekre az osztályon dolgozó nővéreknek szüksége van.

A Semmelweis Egyetem a Híradónak úgy reagált, hogy a klinika a saját mosógépét a kórháznak ajándékba adott textíliák mosására használja, az összes többi fontos holmit az egyetem mosodájában mossák. Azt elismerték, hogy a klinika mosógépe elromlott, de azt írták,

közben már megrendelték az újat.

Mindenestre egyeztetnek az alapítványokkal, a pénzt az újszülöttellátásra fogják fordítani.

[
]


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.