Jövőre versenytársat kap a Nutella

élelmiszer
2018 november 21., 07:37
comments 131

Évtizedek óta semmi sem fenyegeti a népszerűségét, de most úgy tűnik, komoly vetélytársat kap a Nutella, a népszerű pálmaoolaj-csokoládé-mogyorókrém. A Reuters most arról ír, hogy az olasz Ferrero cégcsoport által gyártott barna izé hazai pályán kap versenytársat, ugyanis az eddig inkább dobozban árult tésztáiról ismert Barilla készül egy hasonló termékkel belépni a piacra.

photo_camera A pálamolaj áldozatai

Nem csoda, hogy a Barilla megpróbál kiharapni egy darabot a Nutella-őrületből, mivel az jelenleg évente 2 milliárd eurót hoz a Ferrero konyhájára. A csokialapú krémek piacán a Nutella részesedése 54 százalék, amit egyetlen másik brand sem tud még csak megközelíteni sem, a második legnépszerűbb a Cokokrem nevű török trutymó, mindössze 2 százalékkal. 

A Reuters forrásai szerint a Barillánál rájöttek, hogy Crema Pan di Stelle néven piacra dobott termékük hogy tudja megtámadni a Nutellát: pálmaolaj-fronton. A pálmaolaj-használat ellen számtalan környezetvédő szervezet küzd, mivel a világ trópusi dzsungeleit többek közt azért is irtják hatalmas tempóban, hogy a növény ültetvényeinek legyen elég hely.

A Ferrero már 2016-ban érezte, hogy sok fogyasztójuknak baja van a természetpusztítással, és reklámkampányban igyekeztek hangsúlyozni, hogy ők bizony csak fenntartható forrásokból vásárolnak pálmaolajat. A Barilla viszont most arra készül, hogy a Crema Pan di Stelléhez csak napraforgóolajat használjanak, olyan mogyorót és kakaót, ami fenntartható forrásokból érkezik, és a Nutellánál 10 százalékkla kevesebb cukrot.

A Reuters egyébként úgy tudja, hogy a Barillánál azutám döntöttek a Nutella betámadásáról, hogy kiderült, a Ferrero Nutellával töltött kekszszerűséget tervez jövőre indítani, ami érzékenyen érintheti a Barilla Baiocchi nevű csokissüti-brandjét.

A Crema Pan di Stelle már januárban ott lehet az olasz boltok polcain, és a szakértők szerint otthon van is esélye a Nutella ellen, azonban a globális piacon nagyon nehéz lesz fogyasztókat elhódítani a Nutellától.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.