Kínozták és zaklatták börtönükben a szaúdi nőjogi aktivistákat

Kínozták és szexuálisan is zaklatták Szaúd-Arábiában a bebörtönzött emberi jogi és nőjogi aktivistákat, jelentette az Amnesty International és a Human Rights Watch. A Dhahban börtönben fogva tartottakat a nemzetközi jogvédő szervezetek szerint korbácsolták és elektromos árammal is kínozták, némelyikük emiatt felegyenesedni se tudtak, nemhogy járni.

A szervezetek jelentése szerint legalább három aktivistanőt szexuálisan is zaklattak.

Szaúd-Arábiában idén több nőjogi aktivistát is őrizetbe vettek azután, hogy Mohamed bin Szalman koronaherceg learatta a babérokat azért, hogy engedélyezte a nőknek, hogy vezessenek. A tisztogatás során több befolyásos vallási vezetőt és értelmiségit is letartóztattak.

Lynn Maalouf, az AI közel-keleti regionális kutatási igazgatója szerint "pár héttel Dzsamál Hasogdzsi kegyetlen meggyilkolása után ezek a sokkoló jelentések a kínzásokról, szexuális zaklatásokról, ha igaznak bizonyulnak, a szaúdi hatóságok még felháborítóbb jogsértéseit leplezik le". Ugyanő azt is követelte, hogy a szaúdi hatóságok "azonnal és feltétel nélkül" engedjék szabadon az aktivistákat, akik békében végezték a munkájukat. (Via BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.