Könyvbemutatója után lőtték agyon a bűnbánó gengsztert

külföld
2018 november 21., 05:35
comments 111
Nedim Yasar, a bandavezérből lett író és rádiós műsorvezető.
photo_camera Nedim Yasar, a bandavezérből lett író és rádiós műsorvezető. Fotó: Tobias Nicolai/Ritzau Scanpix/AFP

Könyve bemutatója után, a nyílt utcán lőtték agyon Koppenhágában Nedim Yasart, a bűnbánó maffiózót. Yasart hétfőn este fél nyolckor lőtte le egy sötét ruhába öltözött ismeretlen, aki a rendőrség tájékoztatása szerint "legalább két lövést" adott le a 31 éves, gengszterből lett íróra. Yasar a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

Gyökerek című életrajza másnap, kedden került a boltokba.

Nedim Yasar kedden, halála másnapján boltokba került memoárja, a Gyökerek.
photo_camera Nedim Yasar kedden, halála másnapján boltokba került memoárja, a Gyökerek. Fotó: BAX LINDHARDT/AFP

A Törökországban született, négy éves kora óta Dániában élő Yasar a Los Guerreros nevű, drogkereskedelemmel is foglalkozó banda vezére volt. A bandából 2012-ben szállt ki, amikor megtudta, hogy apa lesz. Ekkor csatlakozott egy olyan állami programhoz, ami volt bűnözőknek segít helyet találni a normális életben.

Yasar idővel fiatalok mentorálásával kezdett foglalkozni, és rádiós műsorvezetőként is ismertté vált.

Halálát a dán igazságügyi miniszter, Soren Pape Pulsen "szomorúnak és végtelenül értelmetlennek" nevezte. "Egyszer találkoztam Nedimmel. Olyan embernek ismertem meg, aki tiszta szívéből új életet akart, és azt, hogy hatással lehessen másokra. Részvétem a barátainak és családjának" - írta. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.