Könyvbemutatója után lőtték agyon a bűnbánó gengsztert

Nedim Yasar, a bandavezérből lett író és rádiós műsorvezető.Fotó: Tobias Nicolai/Ritzau Scanpix/AFP

Könyve bemutatója után, a nyílt utcán lőtték agyon Koppenhágában Nedim Yasart, a bűnbánó maffiózót. Yasart hétfőn este fél nyolckor lőtte le egy sötét ruhába öltözött ismeretlen, aki a rendőrség tájékoztatása szerint "legalább két lövést" adott le a 31 éves, gengszterből lett íróra. Yasar a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

Gyökerek című életrajza másnap, kedden került a boltokba.

Nedim Yasar kedden, halála másnapján boltokba került memoárja, a Gyökerek.Fotó: BAX LINDHARDT/AFP

A Törökországban született, négy éves kora óta Dániában élő Yasar a Los Guerreros nevű, drogkereskedelemmel is foglalkozó banda vezére volt. A bandából 2012-ben szállt ki, amikor megtudta, hogy apa lesz. Ekkor csatlakozott egy olyan állami programhoz, ami volt bűnözőknek segít helyet találni a normális életben.

Yasar idővel fiatalok mentorálásával kezdett foglalkozni, és rádiós műsorvezetőként is ismertté vált.

Halálát a dán igazságügyi miniszter, Soren Pape Pulsen "szomorúnak és végtelenül értelmetlennek" nevezte. "Egyszer találkoztam Nedimmel. Olyan embernek ismertem meg, aki tiszta szívéből új életet akart, és azt, hogy hatással lehessen másokra. Részvétem a barátainak és családjának" - írta. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.