Minden rekordot megdöntött az olasz falucska traffipaxa

külföld
2018 november 21., 09:45
comments 129

Nem tudta az alig 120 lakosú kis olasz falu, hogy micsoda világrekordot fognak dönteni, amikor a folyamatos lakossági panaszok hatására felszereltek egy sebességmérő kamerát. A francia határhoz közeli Acqueticóban alig két hét alatt 58 568 gyorshajtást regisztráltak.

photo_camera Fotó: Google Maps

A kamera által figyelt útszakaszon a szokásos 50 km/h a megengedett sebesség, ehhez képest volt olyan autó, ami 135-tel száguldott, de a falu központi zebrájánál elhelyezett traffipax több tucat 100 km/h felett haladó autót is regisztrált.

Az elképesztő szám azt jelzi, hogy Acqueticóban nagyjából minden második áthaladó autó túl gyorsan hajt. Alessandro Alessandri, a többnyire idősek által lakott település polgármestere szerint a legsúlyosabb eseteket szinte mind fényes nappal regisztrálták.

Acqueticóban egyébként régóta szenvednek az áthaladó forgalomtól. A falut keresztező autóút az egyik legfontosabb összeköttetés Észak-Olaszország és a tengerpart között, és a jó minőségű aszfaltnak köszönhetően motorosok is rendszeresen tartanak itt illegális versenyeket.

A polgármester szerint a tesztidőszak eredményei alapján egyértelmű, hogy a kamerára hosszabb távon is szükség lesz. Azt állítja, nem a beszedett büntetésekből szeretnének meggazdagodni, hanem csak védeni szeretnék a helyieket.  (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.