Minden rekordot megdöntött az olasz falucska traffipaxa

Nem tudta az alig 120 lakosú kis olasz falu, hogy micsoda világrekordot fognak dönteni, amikor a folyamatos lakossági panaszok hatására felszereltek egy sebességmérő kamerát. A francia határhoz közeli Acqueticóban alig két hét alatt 58 568 gyorshajtást regisztráltak.

Fotó: Google Maps

A kamera által figyelt útszakaszon a szokásos 50 km/h a megengedett sebesség, ehhez képest volt olyan autó, ami 135-tel száguldott, de a falu központi zebrájánál elhelyezett traffipax több tucat 100 km/h felett haladó autót is regisztrált.

Az elképesztő szám azt jelzi, hogy Acqueticóban nagyjából minden második áthaladó autó túl gyorsan hajt. Alessandro Alessandri, a többnyire idősek által lakott település polgármestere szerint a legsúlyosabb eseteket szinte mind fényes nappal regisztrálták.

Acqueticóban egyébként régóta szenvednek az áthaladó forgalomtól. A falut keresztező autóút az egyik legfontosabb összeköttetés Észak-Olaszország és a tengerpart között, és a jó minőségű aszfaltnak köszönhetően motorosok is rendszeresen tartanak itt illegális versenyeket.

A polgármester szerint a tesztidőszak eredményei alapján egyértelmű, hogy a kamerára hosszabb távon is szükség lesz. Azt állítja, nem a beszedett büntetésekből szeretnének meggazdagodni, hanem csak védeni szeretnék a helyieket.  (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.