Minden rekordot megdöntött az olasz falucska traffipaxa

Nem tudta az alig 120 lakosú kis olasz falu, hogy micsoda világrekordot fognak dönteni, amikor a folyamatos lakossági panaszok hatására felszereltek egy sebességmérő kamerát. A francia határhoz közeli Acqueticóban alig két hét alatt 58 568 gyorshajtást regisztráltak.

Fotó: Google Maps

A kamera által figyelt útszakaszon a szokásos 50 km/h a megengedett sebesség, ehhez képest volt olyan autó, ami 135-tel száguldott, de a falu központi zebrájánál elhelyezett traffipax több tucat 100 km/h felett haladó autót is regisztrált.

Az elképesztő szám azt jelzi, hogy Acqueticóban nagyjából minden második áthaladó autó túl gyorsan hajt. Alessandro Alessandri, a többnyire idősek által lakott település polgármestere szerint a legsúlyosabb eseteket szinte mind fényes nappal regisztrálták.

Acqueticóban egyébként régóta szenvednek az áthaladó forgalomtól. A falut keresztező autóút az egyik legfontosabb összeköttetés Észak-Olaszország és a tengerpart között, és a jó minőségű aszfaltnak köszönhetően motorosok is rendszeresen tartanak itt illegális versenyeket.

A polgármester szerint a tesztidőszak eredményei alapján egyértelmű, hogy a kamerára hosszabb távon is szükség lesz. Azt állítja, nem a beszedett büntetésekből szeretnének meggazdagodni, hanem csak védeni szeretnék a helyieket.  (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.