Minden rekordot megdöntött az olasz falucska traffipaxa

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nem tudta az alig 120 lakosú kis olasz falu, hogy micsoda világrekordot fognak dönteni, amikor a folyamatos lakossági panaszok hatására felszereltek egy sebességmérő kamerát. A francia határhoz közeli Acqueticóban alig két hét alatt 58 568 gyorshajtást regisztráltak.

Fotó: Google Maps

A kamera által figyelt útszakaszon a szokásos 50 km/h a megengedett sebesség, ehhez képest volt olyan autó, ami 135-tel száguldott, de a falu központi zebrájánál elhelyezett traffipax több tucat 100 km/h felett haladó autót is regisztrált.

Az elképesztő szám azt jelzi, hogy Acqueticóban nagyjából minden második áthaladó autó túl gyorsan hajt. Alessandro Alessandri, a többnyire idősek által lakott település polgármestere szerint a legsúlyosabb eseteket szinte mind fényes nappal regisztrálták.

Acqueticóban egyébként régóta szenvednek az áthaladó forgalomtól. A falut keresztező autóút az egyik legfontosabb összeköttetés Észak-Olaszország és a tengerpart között, és a jó minőségű aszfaltnak köszönhetően motorosok is rendszeresen tartanak itt illegális versenyeket.

A polgármester szerint a tesztidőszak eredményei alapján egyértelmű, hogy a kamerára hosszabb távon is szükség lesz. Azt állítja, nem a beszedett büntetésekből szeretnének meggazdagodni, hanem csak védeni szeretnék a helyieket.  (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.