Nem élte túl a ciklont az indiai lány, akit menstruációja miatt zártak ki otthonából

külföld
2018 november 21., 10:27
comments 183

46 halálos áldozatot követelt India délkeleti csücskében a Gaja ciklon. Az egyik áldozat egy 14 éves lány, akit azért zártak ki otthonából, mert menstruált. A vidéki Indiában a mai napig tabutéma a menstruáció, a hiedelmek miatt a menstruáló lányokat gyakran elkülönítik.

A BBC Tamil nyelvű adásának nyilatkozó családja szerint a lány annak a kunyhónak a romjai alatt rekedt, ahova el kellett vonulnia. Több falusi úgy értékelte a történteket, hogy azok "elgondolkodtatók".

Az áldozat, S. Vijayalakshmi családja a kunyhóval szomszédos házban sértetlenül vészelte át a vihart. Nagyanyja, S. Visalakshi szerint a lányt nem tudták kimenteni a kunyhóból, amire egy kókuszpálma dőlt rá.

A nagyanya szerint a lány szülei tehetetlenek voltak, mert bár tudtak a vihar közeledtéről, nem tudták máshol elkülöníteni a lányukat. "Mondtam nekik, hogy vigyék máshova, de a vihar órákon belül lecsapott, és nem volt hova menni" - mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.