Nyolc év börtönt kapott a bicskei gyermekotthon volt igazgatója

Első fokon ítélet született a bicskei gyermekotthonban feltárt szexuális erőszak ügyében, a bíróság az otthon volt igazgatóját, V. Jánost nyolc év fegyházbüntetésre ítélte, valamint véglegesen eltiltotta minden foglalkozástól, amiben 18 éven aluliakkal kéne foglalkoznia. A másodrendű vádlottat a Székesfehérvári Törvényszék másfél év, három évre felfüggesztett börtönre ítélte.

A vád szerint V. János 2004-16 között legalább tíz kiskorú fiút, a másodrendű vádlott nevelő, K. Béla pedig négy gyereket zaklatott szexuálisan, mindketten kihasználva a gondozásukra bízott kiskorú sértettekkel fennálló alá-fölérendeltségi viszonyukat.

Az Index helyszíni beszámolója szerint V. Jánost kezén-lábán bilincsben vezették elő, a másodrendű vádlott szabadlábon védekezhetett. A bíró az igazgató személyiségét éretlennek és nárcisztikusnak írta le, a nevelőt pedig infantilisnek, akinél megjelenhet a szadomazo viselkedés.

A bicskei gyermekotthonban történteket 2016 októberében az RTL Házon kívül című műsora tárta fel. Két áldozat, Illés Levente és Pop Mert Julián arcukat és nevüket vállalva mesélték el történetüket. Az igazgató és a nevelő ellen majd egy évvel később, 2017 augusztusában emeltek vádat. A vádirat szerint az otthont 26 éven át igazgató V. különböző kedvezmények fejében kényszerítette a gondozására bízott fiúkat orális szexre. V. amúgy Bicske díszpolgára, a rangos gyermekvédelmi kitüntetés, a Bárczy-díj birtokosa. (Via Index)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.