Ott tart már a magyar foci, hogy a parlament a játékosok évi 500 milliós fizetésére készül rábólintani

Olyan módosítást nyújtott be az adószabályokhoz Semjén Zsolt, ami csak pár embert érint Magyarországon, mégis pontosan mutatja, hogy milyen fizetési kategóriák vannak a magyar fociban. Kevés lett ugyanis a havi majdnem 20 millió forint, jöhetnek a 35 millió fölötti fizetések. 

Ehhez azért kell törvényt módosítani, mert a sportolók és edzőik jelentős adókedvezményt kapnak. Az ekho ( egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás) azt jelenti, hogy a fizetésnek csak 15 százalékát kell leadózni, de van egy plafon, amíg a kedvezményt igénybe lehet venni. Az alkotó- és előadóművészeknél, újságíróknál ez a plafon évi 60 millió forint. A sportból élőknél ez már korábban kevésnek bizonyult, és csak számukra megemelték a határt évi 125 millió forintra. Tavaly már ezt is kinőtték, és jött az évi 250 millió limit, ami havi majdnem húszmilliós fizetés. 

És ezt a 250 milliós limitet duplázná most meg Semjén Zsolt kedden benyújtott javaslata. Hogy miért, annak megindoklásával Semjén nem igazán bajlódik. 

Az 500 milliós határ azt jelenti, hogy havi majdnem 35 millió forint feletti fizetések kiperkálására készülnek a legtehetősebb magyar klubok, vagyis a Fradi és a Videoton. Ennyiért talán már Dzsudzsák Balázs is hazajön. Ennél kedvezőbb feltételekkel nem adózik egy sportoló sem Európában, bőven jó fizetésnek számít komolyabb bajnokságokban is. 

Az alkotó- és előadóművészeknél, újságíróknál megmaradt az évi 60 milliós plafon.

Ahogy az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő reagált a hírre az MTI-nek, az is azt erősíti, hogy lesz annyi pénze a leggazdagabb magyar kluboknak, hogy kifizessék az évi 500 milliót: „Amennyiben a parlament meghozza a döntést, akkor az elsősorban a legsikeresebb magyar klubcsapatokat érintheti, hiszen ahhoz, hogy azok nemzetközi versenyképessége növekedjen, versenyképes, Magyarországon kiemelkedőnek számító fizetésekre van szükség". (Index)  

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.