Ott tart már a magyar foci, hogy a parlament a játékosok évi 500 milliós fizetésére készül rábólintani

Olyan módosítást nyújtott be az adószabályokhoz Semjén Zsolt, ami csak pár embert érint Magyarországon, mégis pontosan mutatja, hogy milyen fizetési kategóriák vannak a magyar fociban. Kevés lett ugyanis a havi majdnem 20 millió forint, jöhetnek a 35 millió fölötti fizetések. 

Ehhez azért kell törvényt módosítani, mert a sportolók és edzőik jelentős adókedvezményt kapnak. Az ekho ( egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás) azt jelenti, hogy a fizetésnek csak 15 százalékát kell leadózni, de van egy plafon, amíg a kedvezményt igénybe lehet venni. Az alkotó- és előadóművészeknél, újságíróknál ez a plafon évi 60 millió forint. A sportból élőknél ez már korábban kevésnek bizonyult, és csak számukra megemelték a határt évi 125 millió forintra. Tavaly már ezt is kinőtték, és jött az évi 250 millió limit, ami havi majdnem húszmilliós fizetés. 

És ezt a 250 milliós limitet duplázná most meg Semjén Zsolt kedden benyújtott javaslata. Hogy miért, annak megindoklásával Semjén nem igazán bajlódik. 

Az 500 milliós határ azt jelenti, hogy havi majdnem 35 millió forint feletti fizetések kiperkálására készülnek a legtehetősebb magyar klubok, vagyis a Fradi és a Videoton. Ennyiért talán már Dzsudzsák Balázs is hazajön. Ennél kedvezőbb feltételekkel nem adózik egy sportoló sem Európában, bőven jó fizetésnek számít komolyabb bajnokságokban is. 

Az alkotó- és előadóművészeknél, újságíróknál megmaradt az évi 60 milliós plafon.

Ahogy az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő reagált a hírre az MTI-nek, az is azt erősíti, hogy lesz annyi pénze a leggazdagabb magyar kluboknak, hogy kifizessék az évi 500 milliót: „Amennyiben a parlament meghozza a döntést, akkor az elsősorban a legsikeresebb magyar klubcsapatokat érintheti, hiszen ahhoz, hogy azok nemzetközi versenyképessége növekedjen, versenyképes, Magyarországon kiemelkedőnek számító fizetésekre van szükség". (Index)  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.