Senki sem vállalja a felelősséget, amiért egy 13 éves gyerek pucolta a vécéket az UNICEF indiai gyereknapi rendezvényén

2018 november 21., szerda 12:32
130

„Nem érzem valami jól magam. Reggel nyolc óta itt vagyok, és ötig maradok. 350 rúpiát (1390 forintot) kapok. Most dolgozom először, általában iskolába szoktam járni.”

- Ezt nyilatkozta az a 13 éves gyerek, akit az Indian Express interjúvolt meg a delhi-i stadionban, ahol éppen a vécét pucolta az Unicef gyermeknapi rendezvényén.

A nemzetközi gyermekvédő szervezet, ahogy az egész világon, úgy Indiában is különleges programokkal, rendezvényekkel ünnepelte a gyerekek november 20-i világnapján. Az indiai főváros stadionjában például Sachin Tendulkarral, a krikettőrült ország legnagyobb krikettsztárjával focizhattak a kicsik. Legalábbis a szerencsésebbek, mert legalább egy 13 évesnek narancssárga láthatósági mellényben kellett vécéket pucolnia.

A fiú az Indian Expressnek azt nyilatkozta, hogy háziasszony édesanyja küldte dolgozni, édesapja pedig egy iroda gondnokaként keresi a kenyerét. Így került iskola helyett takarítóként arra a rendezvényre, ahol egy kerekasztalbeszélgetésen az Unicef helyi vezetője és egy magas rangú oktatási szakember arról cseréltek eszmét, hogy az iskoláknak hogy kell támogatniuk a gyerekeket.

Az Indian Express megpróbálta kideríteni, hogy ki a felelős a gyerek dolgoztatásáért, de senki sem vállalta a felelősséget.

  • A stadion üzemeltetői egy alvállalkozójukra mutogattak, de az meg azt nyilatkozta, hogy nem ők alkalmazták a gyereket.
  • A Delhi önkormányzat szerint sem ők voltak.
  • Az Unicef szóvivője pedig arról beszélt, hogy ők aztán végképp nem tehetnek semmiről, és egyébként is lehet, hogy a gyereket nem is az ő rendezvényükre szerződtették. 

A 13 éves gyerek mindenesetre azt állította, hogy másnap ismét iskolába fog menni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt