Topgun, a pilótatanonc hibájából zuhant le a 140 millió dolláros vadászgép

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Az amerikai légierő F-22-ese 2018. április 13-án, helyi idő szerint délelőtt háromnegyed 11-kor zuhant le a a nevadai Fallon haditengerészeti légitámaszpontján, ahol a Top Gun képzést tartották.Fotó: USAF - közkincs

A légierő egy, a kicsit fellengzős "Topgun 65" hívójelet választó újonca hibázott idén áprilisban, amikor az amerikai légierő egy F-22-es lopakodó vadászgépe balesetet szenvedett. Az illetékes amerikai hatóság, az Aircraft Accident Investigation Board jelentése szerint a fiatal pilóta

nem haladt elég gyorsan, amikor megkísérelte a felszállást, és a gépe futóművét is túl korán húzta be.A gép 23 csomóval (43 km/h-val) haladt lassabban a legalacsonyabb ajánlott felszállósebességnél, amikor túl gyorsan felrántotta a gép orrát, és túl hamar visszahúzta a futóműveket. Így amikor hirtelen süllyedni kezdett, már csak a hasán tudott landolni.

A jelentés szerint a gép majdnem két kilométert csúszott a hasán.

A pilóta sérülések nélkül megúszta, a gépben keletkezett károk mértékét nem hozták nyilvánosságra. Topgun 65 amúgy a légierő Top Gun képzésén vett részt, a baleset a záró gyakorlatán történt. A jelentés szerint a Top Gun képzésen részt vevő pilóták körében rendszeres volt, hogy az előírtnál alacsonyabb sebességnél emelték el a gépet a futópályáról, ezért az eset után minden F-22-es pilótát továbbképeztek, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyen baleset. (Via The Daily Mail

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.