Az ELTE jogi kara visszaszólt a Magyar Időknek a sorosozás miatt

oktatás
2018 november 22., 18:30
comments 207

Az ELTE csütörtökön közleményben reagált a Magyar Idők Sorosék és a poszt-SZDSZ tartja szorításában a hazai felsőoktatást című anyagára, amiben a kormánylap olyanokat írt, hogy „az álcivil Magyar Helsinki Bizottság tananyag lett az eredetileg Pázmány Péter esztergomi érsek által alapított egyetemen. Emellett a Háttértársaság a melegekért társadalmi munkában veszi igénybe a joghallgatók segítségét egy „jogi tudásbázis” kialakításához”. A kar több tanárát pedig azzal vádolják, hogy a Soros-hálózat tagjai, bármit is jelentsen ez.

A cikkre reagálva a kar közölte, hogy „az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara oktatási tevékenysége során maradéktalanul követi a jogászképzésnek az Alaptörvényből eredő és a hatályos jogszabályokban konkrétan meghatározott előírásait”.

A betámadott kurzussal kapcsolatban pedig annyit jegyezte meg:

Karunk büszke a Társadalmi Felelősségvállalás Programjára, amelynek keretében hallgatóink önkéntes munkát teljesítenek olyan szervezeteknél, amelyek nehéz sorsú, fizikai állapotuknál vagy társadalmi helyzetüknél fogva hátrányos helyzetben lévő embereket támogatnak.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.